Cenaclul „Lumină lină", la Albești

Distribuie pe:

În seria spectacolelor dedicate Centenarului Unirii, duminică, 28 ianuarie, membrii Cenaclului „Lumină lină", condus de părintele Cătălin Dumitrean, au evoluat pe scena Căminului cultural din Albești, onorând astfel invitația lansată de primarul comunei, Niclolae Șovrea și a preoților Ioan Nistor și Augustin Corfariu. Ca de fiecare dată, apariția scenică a părintelui Doru Gheaja a constituit un moment deosebit, cu multă emoție fiind primit și cântecul pe versurile poetului Traian Dorz, interpretat de părintele Alexandru Dănilă.

Cu această ocazie, lt. col. în rezervă, Alexandru Nicolae Teodoreanu, locuitor al satului Albești, și-a prezenta cartea „De la Verdun la Oituz", dedicată faptelor de vitejie ale unui țăran român înrolat în Armata Română acum 100 de ani, după ce un alt volum dedicat Centenarului Unirii a văzut lumina tiparului, în urma cercetărilor făcute și a informațiilor culese din arhiva folcloristului etnograf Gheorghe Cernea - unchiul autorului.

În cadrul manifestării, primarul Nicolae Șovrea, primarul comunei Daneș - Nicolae Mosora, dl Nelu Fintoc și profesorul de religie Cristian Rotaru au primit din partea Cenaclului „Lumină lină", a preoților Doru Gheaja și Cătălin Dumitrean, câte un CD, cu înregistrarea concertului de la Iași, din 24 ianuarie 2017, alături de Icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea.

În prezent, cu binecuvântarea și sub semnătura părintelui Patriarh, se lucrează la un DVD purtând antetul Patriarhiei Române, cu înregistrarea spectacolului de la Sighișoara, de 1 Decembrie 2017.

 

Lasă un comentariu