Asociația agronomilor Mureș, în așteptare de noi membri!

Distribuie pe:

Înființată în urmă cu patru ani, la inițiativa ing. Nicolae Hădărău, dr. ing. Mihai Tomșa, ing. Gyõrgy Mihai și ing. Vasile Dancu, Asociația Agronomilor Mureș, la început o filială a celei naționale, și-a propus să reprezinte interesele inginerilor agronomi, horticultori, zootehniști, economiști agricoli, medici veterinari cu studii superioare. Ulterior, după de a devenit independentă de București, au deschis larg porțile și pentru absolvenții cu studii agricole medii, chiar și profesionale.

Vineri, 26 ianuarie, în sala de conferințe a hotelului Grand, din Târgu-Mureș, a avut loc adunarea generală, cu participarea unui număr mic de membrii, circa 30. Ing. Vasile Dancu - președintele asociației, a prezentat o dare de seamă privind activitatea asociației în anul 2017 și un bilanț financiar contabil. Domnia sa și-a prezentat retragerea din această funcție, propunându-l pe ing. Todor Viorel Borșan - consilier superior la Direcția pentru Agricultură Mureș, un specialist cu o vastă experiență organizatorică.

În luările de cuvânt, vorbitorii au scos în evidență necesitatea asocierii agricultorilor români, dar și încurajarea unei uniuni cu alte asociații profesionale din agricultură. Dr. ing. Mihai Tomșa, dr. ing. Marian Pogăcean, ec. Ioan Rusu, ing. Mihai Gyõrgy, ing, Dan Berindei, ing. Nicolae Hădărău, ing. Viorel Borșan au venit cu propuneri concrete privind posibilitatea implicării asociației în activitatea de producție agricolă din județ, inclusiv la înființarea unor cooperative profilate pe valorificarea producției.

Din nefericire, și la acest eveniment au lipsit și de această dată „politruci" mureșeni, cei care sunt obligați să înregistreze mesajele din teritoriu ale alegătorilor și să le transmită în Parlament pentru elaborarea de legii clare.

Comentariile sunt de prisos…

Lasă un comentariu