O scrisoare echivalentă cu o tragere de urechi!

Distribuie pe:

Referindu-se la scrisoarea președintelui Consiliului European - Donald Tusk, adresată premierului român - Viorica Dăncilă, eurodeputatul Siegfried Mureșan consideră că: „Dincolo de felicitările protocolare, transmite un mesaj deosebit de îngrijorător pentru toți cetățenii români: neîncrederea totală a Uniunii Europene în Guvernul României. Faptul că-i atrage atenția, încă din prima zi de mandat, unui prim-ministru în funcție, că are o «responsabilitate importantă» pentru respectarea valorilor UE și că statul de drept și progresele ireversibile în lupta anticorupție sunt esențiale, pentru ca cetățenii să poată beneficia de oportunitățile oferite de apartenența la Uniunea Europeană, reprezintă un mesaj deosebit de dur în limbaj diplomatic (…) Acest lucru arată, la nivel politic, marginalizarea Guvernului PSD - ALDE în rândul instituțiilor europene (…) Uniunea Europeană a văzut că românii cred în beneficiile apartenenței la UE, că vor o justiție independentă și o țară bine guvernată (…) UE este de partea oamenilor cinstiți în lupta cu politicienii care încearcă să slăbească justiția, să acționeze în folosul unor partide care se comportă ca niște grupări infracționale".

„Importanta responsabilitate a Guvernului dumneavoastră, în susținerea valorilor europene, va sta la baza prosperității, stabilității și securității României și a UE", a mai precizat Donald Tusk.

O scrisoare care, la limită, încalcă limbajul diplomatic necesar, iar un președinte de Consiliu European ar trebui să știe bine acest adevăr, consideră europarlamentarul care, și el, scapă hățurile unei judecăți obiective, mai ales în astfel de situații. Se știe că președintele Consiliului European - Donald Tusk - uneori se comportă ca un stăpân în fața unei slugi, aruncându-ne praf în ochi cu „beneficiile apartenenței la UE". De fapt, avem în față o tragere de urechi. Din păcate, prea își vâră nasul, cei doi, pe unde nu le fierbe oala!

Lasă un comentariu