CONCENTRAREA PE LUCRURILE MATERIALE NE FACE NEFERICIȚI

Distribuie pe:

Psihologii sunt aproape unanimi în aprecierea faptului că suntem nefericiți deoarece am devenit prea materialiști, concentrându-ne mai mult pe colectarea lucrurilor materiale și pierzând din vedere valorile umane.

Descopera.ro ne prezintă care sunt cele mai frecvente motive pentru care oamenii sunt nefericiți.

Comparația cu ceilalți - Obișnuința de a te compara cu alții îți va induce o stare de nemulțumire. S-ar putea să comparați puterea unei alte persoane cu slăbiciunile voastre, un joc pe care nu-l puteți câștiga niciodată. Dacă te concentrezi pe punctele tale forte, valoarea de sine crește, dar dacă te concentrezi pe slăbiciunile tale vei deveni mediocru. Cea mai bună formă de comparație este compararea cu sine. Fericirea reală vine numai din împlinire.

Lipsa recunoștinței - Unul dintre motivele cele mai frecvente pentru a te simți nefericit sau trist este lipsa recunoștinței. Ne concentrăm asupra lucrurilor care ne lipsesc și credem că fericirea depinde numai de realizarea următorului lucru important pe care ni-l dorim. Dacă vă concentrați în mod constant asupra lipsurilor, veți crea o buclă mentală care nu vă va permite să experimentați satisfacția vieții. Recunoștința are un impact pozitiv asupra viitorului, așa că nu încetați să vedeți lucrurile bune care vă apar în cale în fiecare zi.

Blocajul în zona de confort - Zona de confort este un loc frumos, dar nimic nu crește acolo. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru nefericire în viața oamenilor este lipsa motivației. Într-un anumit moment, oamenii se blochează în zona lor de confort și greu mai ies de acolo. Se mulțumesc cu un stil de viață în care să se simtă în siguranță, își amână visurile și în ultima parte a vieții încep să regrete lipsa curajului de a-și fi îndeplinit obiectivele.

Lipsa mișcării - În timpul mișcării, corpul eliberează endorfine, care interacționează cu receptorii din creier, responsabili de reducerea durerii. Endorfinele vă ajută să dezvoltați o viziune pozitivă și energizantă asupra vieții. Managerii de top din orice domeniu fac în mod regulat exerciții fizice. Chiar și cei mai importanți miliardari participă la maratoane și alte competiții sportive.

Vă gândiți prea mult la trecut sau viitor - Mintea umană rulează aproximativ 60.000 de gânduri pe zi, mai mult de 95% dintre acestea repetându-se. Oamenii fie se gândesc la trecutul lor, fie la viitor. Suntem în permanență îngrijorați cu privire la ceea ce urmează să se întâmple în viața noastră, lucru care ne face să fugim de momentul prezent. 

Lasă un comentariu