Tineretul Național Liberal îl consideră, pe noul ministru al Educației Naționale, un „agramat"!

Distribuie pe:

Cel mai supus tirului mediatic, din ultimele două-trei zile, nu a fost, cum era de așteptat, premierul Viorica Dăncilă, ci Valentin Popa, rectorul Universității din Suceava, care, prin unele declarații și prin răspunsurile din comisia de specialitate a Parlamentului, a cam călcat prin străchini. Totuși, a ajuns ministru al Educației Naționale.

Ce îi reproșează tinerii liberali? Că a acceptat un compromis! Tineretul Național Liberal „critică dur inițiativa unor rectori de a susține numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educației, susținând (sursa: Agerpres) că ea este revoltătoare (…) Inițiativa unor rectori din universități de a sprijini, printr-o scrisoare deschisă, numirea lui la conducerea Ministerului Educației Naționale este revoltătoare. Nu doar că noul ministru a dovedit că nu stăpânește reguli elementare de limba română, iar termenul «agramat» din dicționar ar putea fi ilustrat cu o poză a sa, dar atitudinea față de fenomenul plagiatelor nu este demnă de un ministru al Educației, care ar trebui să aibă toleranță zero față de acest subiect. Este inacceptabil să auzim, tocmai de la vârful educației românești, afirmații de tipul «este păcat că umbrim aceste valori ale învățământului românesc printr-o scoatere în evidență a unor elemente nu atât de importante, cum ar fi plagiatele». În acest ritm, în curând vom fi nostalgici după Liviu Popa (…) Susținerea acordată de rectori lui Valentin Popa aduce o gravă lovitură pentru credibilitatea universităților pe care le conduc.

Politica nu are ce căuta în școli, licee, universități. Dar, se pare că acesta este un principiu de care nu toți rectorii țin cont (…) Este important ca noi, tinerii, să ne delimităm de aceste acțiuni regretabile, girate tocmai de cei care ar trebui să apere mediul universitar de orice suspiciuni de interferență politică."

Referindu-se la cultura generală a unor miniștri și la cazul amintit, fostul președinte Traian Băsescu, liderul PMP, declara: „De astăzi nu îi mai cert pe unguri că vorbesc stricat limba română, că avem, și noi, unul care taie «pamblica»!".

Tinerii liberali vor iniția diverse acțiuni de protest împotriva demersului complice al rectorilor semnatari „de a sprijini, la conducerea Ministerului Educației, un agramat", și-i invită pe toți studenții, pe toți tinerii din România să ia atitudine prin rețelele de socializare.

Marți, Valentin Popa, în cadrul unei ceremonii de predare-primire, și-a preluat mandatul de ministru al Educației Naționale.

Lasă un comentariu