SUNTEM ADOLESCENȚI PÂNĂ LA... 24 DE ANI

Distribuie pe:

Cercetătorii australieni de la Spitalul Regal de Copii din Melbourne, citați de descopera.ro, au aflat în urma unui studiu recent că, mai nou, adolescența începe la 10 ani și se termină abia la 24 de ani.

„În cercetarea noastră, am constatat că viziunea tradițională despre adolescență a fost dată peste cap din mai multe motive, principalele fiind că, pe de-o parte, durata studiilor s-a mărit, iar pe de altă parte mo-mentul căsătoriei și cel al nașterii primului copil au fost amânate.

Totodată, debutul pubertății, care se producea în jurul vârstei de 14 ani, a scăzut, din cauza condițiilor de viață și a alimentației, spre zece ani. De exemplu, în țări precum Marea Britanie, vârsta medie a fetelor la prima menstruație a scăzut cu patru ani în ultimii 150 de ani, astfel că prima menstruație apare în jurul vârstei de 12 - 13 ani.

O altă schimbare se referă la caracteristicile creierului, care continuă să evolueze și după 20 de ani, în timp ce un număr mare de tineri nu au încă măsele de minte înainte de 25 de ani.

Recunoașterea faptului că tinerii rămân adolescenți chiar și după 19 ani, duce la concluzia că aceștia au nevoie de sprijin mai mult timp. Cu toate că numeroase drepturi juridice încep la 18 ani, conștientizarea responsabilităților vieții de adult sosește în general mai târziu", explică specialiștii australieni.

În replică, oamenii de știință britanici de la Universitatea Kent avertizează asupra revizuirii definiției adolescenței, susținând că tinerii știu mai bine să se pregătească pentru așteptările societății decât înainte, iar noi nu facem altceva decât să îi infantilizăm prea mult pe viitorii adulți. 

Lasă un comentariu