Premiile Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Distribuie pe:

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România lansează concursul Premiile UZPR pentru lucrările apărute ori difuzate în cursul anului 2017, prilej de cultivare și confirmare a valorilor jurnalismului românesc.

Tema concursului: „LIMBA ROMÂNĂ, întregitor de neam".

Fără limbă, un popor nu poate exista! Limba română i-a ținut aproape pe români de-a lungul istoriei. Limba română a dus mai departe, peste secole, tradițiile și valorile neamului. Limba română a fost folosită atunci când s-au declarat micile și marile uniri.

Sunt invitați să participe atât profesioniștii din mass-media, cât și tinere condeie jurnalistice (elevi și studenți) din țară, jurnaliști români din țările limitrofe și diaspora românească.

Criteriile de evaluare vizează originalitatea abordării subiectului, abilitățile jurnalistice ale autorului, creativitatea și relevanța în acord cu tema concursului. Vor fi premiate cele mai bune producții la următoarele secțiuni: • presă scrisă; • presă on-line; • carte de specialitate; • radio; • televiziune; • jurnalism juvenil (15 - 22 ani).

Juriul, alcătuit din specialiști și profesioniști în domeniul mass-media, va alege cele mai bune trei lucrări din fiecare secțiune. Ca în fiecare an, se va acorda și Marele Premiu pentru întreaga activitate jurnalistică.

Termenul limită de depunere a materialelor jurnalistice este 30 martie 2018.

Lucrările pot fi trimise pe adresa UZPR, Bulevardul Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, București. Acestea trebuie să fie însoțite de un formular de înscriere cuprinzând datele de contact ale concurentului.

Toate materialele scrise trebuie să fie însoțite de dovada redacției în care au apărut (link pentru presa online, pagina scanată cu articolul semnat de autor și antetul publicației tipărite). Materialele audio-video vor fi prezentate pe suport electronic (CD/DVD) cu dovada difuzării la o redacție radio-tv.

Premiile vor fi decernate în prima decadă a lunii mai 2018.

Rezultatele concursului vor fi publicate pe website-ul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România: uzp.org.ro și în revistele editate de UZPR.

Lasă un comentariu