TEST CONFIDENȚIAL PENTRU CONSUMATORII DE DROGURI

Distribuie pe:

Agenția Națională Antidrog (ANA) anunță că a creat pagina web InfoDrog (http://www.infodrog.ro) pentru informarea directă, corectă și completă, într-un cadru profesionist, a unui număr cât mai mare de tineri cu privire la problematica și efectele consumului de droguri.

„Site-ul InfoDrog a fost realizat cu scopul de a atrage și motiva persoanele consumatoare de droguri, care nu au mai beneficiat până în prezent de tratament, pentru a-i îndruma spre rețeaua de tratament, aparținând Agenției Naționale Antidrog, Ministerului Sănătății sau altor furnizori de servicii.

Pagina de internet oferă informații și cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situații de criză cauzate de consumul de droguri, efectele juridice și activitățile tip suport și bune practici.

De asemenea, aplicația permite și efectuarea testului de evaluare online DUDIT (Drug Use Disorders Identification Test) privind riscurile consumului de droguri, test care este confidențial, fiind realizat în cadrul proiectului pilot Self assesement test DUDIT, desfășurat sub egida Pompidou Group (Co-operation Group to Combat Drug Abuse and Illicit Traffiking in Drugs) din cadrul Consiliului Europei.

Pagina web InfoDrog este disponibilă în limba română, iar în viitor va fi creată și o aplicație pentru telefoanele mobile ce va putea fi descărcată în mod gratuit.

În realizarea acestei noi pagini web, s-au alăturat, ca parteneri în cadrul proiectului, o echipă de studenți ai Universității Ovidius din Constanța, Facultatea de Matematică și Informatică, precum și o echipă de elevi ai Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța. Consecvenți motto-ului «Tineri pentru tineri», aceștia au dorit să se implice în prevenirea consumului de droguri și să vină în sprijinul colegilor lor cu probleme de consum de droguri.

Echipa de specialiști ai ANA a asigurat suportul pe linie de informare și documentare privind materialele cuprinse în site-ul InfoDrog, echipa de studenți a realizat partea tehnică, respectiv programul și webdesign-ul site-ului, iar echipa de elevi a creat partea artistică, respectiv desenul și grafica celor 5 pictograme care definesc în mod sugestiv principalele domenii ale paginii de start a site-ului InfoDrog", precizează ANA într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu