La Universitatea ,,Petru Maior" din Târgu-Mureș, „Optimizarea performanțelor educaționale și profesionale"

Distribuie pe:

Facultatea de Inginerie a Universității „Petru Maior" din Târgu-Mureș derulează proiectul „Studenții de azi - profesioniștii de mâine", director grant fiind conf. univ. dr. Arina MODREA. Acesta a fost depus în cadrul Schemei de Granturi pentru Universități, cu finanțare prin Proiectul privind învățământul secundar (ROSE), având ca beneficiar Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureș. Aprobarea s-a făcut prin Acordul de grant nr. 32/SGU/NC/I de la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.

Seminarii pentru studenții din anul I susținute de studenți din anii mai mari

Printre evenimentele incluse în cadrul campaniei de conștientizare a studenților privind importanța învățării se numără seminarii pentru studenții din anul I, susținute de studenți din anii mai mari, precum și prezentări de exemple de bune practici ale absolvenților de universități.

La sediul Facultății de Inginerie s-a desfășurat, recent, activitatea cu tema „Optimizarea performanțelor educaționale și profesionale", parte a seminariilor pentru studenții din anul I, susținute de studenți din anii mai mari. Invitați au fost: BATORI ȘTEFANIA și ANTAL BELA - studenți ai UPM (Asociația studențească ESTIEM), GRIGORIU DANIEL - student master UPM și ORBAN ZSOLT - student master UPM (Liga studenților).

Programul manifestării a cuprins, după sosirea și înregistrarea participanților, cuvântul de bun venit și începerea prezentărilor, discuții cu grupul țintă și prezentarea oportunităților oferite de programele de studii și de formare profesională de către studenții din anii mai mari, dar și discuții cu grupul țintă și prezentări ale studenților din anii mai mari. Au urmat dezbateri, analize, studii de caz cu studenții din anii mai mari.

Au mai participat cei patru tutori, director grant și membrii din echipa de management a proiectului.

Prezentări de exemple de bune practice ale absolvenților de universități

Proiectul „Studenții de azi - profesioniștii de mâine" include și prezentări de exemple de bune practici ale absolvenților de universități. La activitate au fost invitați ERCEAN CONSTANTIN și SIMION ALEXANDRU ROBERT, ambii absolvenți ai Universității „Petru Maior" din Târgu-Mureș.

Cu acest prilej, cei doi foști studenți ai universității târgumureșene au vorbit despre experiențele avute. Au avut loc apoi dezbateri, analize, studii de caz, dar și discuții cu grupul țintă și prezentarea oportunităților oferite de programele de studii și de formare profesională de către absolvenții de universități.

În încheiere, s-au prezentat concluziile, în baza dezbaterilor susținute.

Lasă un comentariu