Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală

Distribuie pe:

Polițiștii au efectuat, ieri dimineață, 22 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei, prin comiterea de infracțiuni economice în domeniul comercializării de produse în mediul on-line, urmând să fie puse în aplicare patru mandate de aducere la audieri.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat 22 de percheziții, în București și în județele Ilfov, Mureș și Giurgiu, într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea baniilor. La acțiune au participat polițiști din București, Ilfov, Mureș și Giurgiu, precum și reprezentanți ai Direcției generale Antifraudă Fiscală.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2016, persoanele bănuite, în calitate de asociați și administratori a trei societăți comerciale, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile și în declarațiile fiscale veniturile obținute din comercializarea de produse în mediul on-line. De asemenea, ar fi înregistrat achiziții fictive de la mai multe societăți de tip fantomă, sustrăgându-se, astfel, de la plata către bugetul de stat a obligațiilor fiscale", se precizează în comunicatul de presă preluat de Agerpres. 

Lasă un comentariu