CREȘTEREA TRAFICULUI DE PE AEROPORTURI

Distribuie pe:

Românii care vor să călătorească pot zbura oriunde în Europa de pe aeroporturi precum București, Cluj, Timișoara, Constanța, Iași, Craiova, Suceava, Oradea, Tulcea.

Datele furnizate de către Asociația Aeroporturilor din România, potrivit ziarului „Financiar", arată că traficul de pasageri de pe aeroporturile din țară a crescut anul trecut cu 23%, față de anul precedent. Astfel, s-a depășit pragul de 20 de milioane adică a numărului de locuitori din România.

Statistica arată că, în ultimele două decenii, traficul a avansat de circa zece ori, iar cea mai accentuată dezvoltare a fost în ultimii cinci ani. Astfel, numărul de pasageri s-a dublat față de 2013, când aeroporturile din țară erau tranzitate de peste zece milioane de români și străini. La această creștere au contribuit și aeroporturile din provincie. De exemplu, anul trecut, aeroporturile din Suceava, Oradea și Tulcea și-au majorat fiecare traficul cu peste 250%, față de anul precedent.

Aeroporturile din provincie câștigă tot mai mult teren odată cu deschiderea de noi rute, în special de către companiile low-cost, dar și datorită faptului că infrastructura rutieră și feroviară slab dezvoltată din România face imposibilă parcurgerea în timp scurt a distanțelor dintre marile orașe.

Lasă un comentariu