STUDIU DE CERCETARE - TICHETELE VALORICE

Distribuie pe:

Porivit mediafax.ro, o analiză realizată de Academia Română - Centrul de Cercetări Financiare și Monetare „Victor Slăvescu", arată că tichetele valorice, îndeosebi tichetele de masă, pentru care s-au făcut calcule specifice pentru anii 2014 și 2016, au o eficiență deosebită în generarea de consum, locuri de muncă și venituri bugetare.

Studiul Academiei Române evidențiază de asemenea, faptul că tichetele valorice, în special cele de masă, aduc la bugetul public venituri bugetare echivalente cu o rată de impozitare de circa 40%, mai mare decât eficiența tuturor impozitelor și contribuțiilor sociale actuale.

Pentru anul 2019, studiul arată că bugetul public ar câștiga 1,4 miliarde de lei dacă toți bugetarii ar primi tichete de masă - la valoarea actuală de 15 lei pe zi.

Studiul de cercetare „Impactul economic, social și financiar al sistemului tichetelor valorice - tichete de masă, tichete cadou, vouchere de vacanță" a fost derulat în lunile octombrie-noiembrie 2017, folosind tehnici de analiză calitativă și cantitativă a datelor empirice disponibile pentru perioada 2009-2017.

Lasă un comentariu