Primarul municipiulu Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea: „Contestarea în instanță a devenit o modă!"

Distribuie pe:

Primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, a făcut publice ieri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mass-media, cele mai recente demersuri întreprinse în susținerea proiectelor și intereselor orașului, în actualul context în care spațiul public este dominat de acțiuni ce încurajează nerespectarea Constituției și a legilor în vigoare, având ca scop compromiterea unor idei sau a unor entități. „Constat că atacarea în instanță a devenit o modă, prin care unele societăți comerciale blochează autoritățile publice", a spus primarul municipiului, în debutul conferinței de presă.

În speță, este vorba de atitudinea grupului energetic german E.ON față de Primăria Târgu-Mureș, atitudine constând în nerespectarea cerințelor și avizelor eliberate de municipalitate la lucrările de pe Calea Sighișoarei. (Concret, societatea comercială a construit o conductă de gaz metan cu 9 metri mai jos, blocând proiectul de lărgire a șoselei de centură pentru încă cel puțin trei ani.) „Având în vedere că municipalitatea dorește să realizeze lărgirea Căii Sighișoarei la patru benzi, lucrări pentru care Primăria solicită accesarea fondurilor europene, din cauza nerespectării traseului conductei, există pericolul blocării proiectului. Ca urmare, Direcția Poliția Locală a fost nevoită să sancționeze societatea și a impus aducerea la starea inițială a terenului afectat de lucrările ilegale executate. E. ON nu s-a conformat, ba, mai mult, culmea cinismului, a acționat în instanță Primăria Târgu-Mureș", se arată într-o scrisoare adresată de primarul Dorin Florea directorului general al companiei, dar și ambasadorului Germaniei la București, edilul târgumureșean explicând că se vede nevoit să apeleze la această procedură, cauzată exclusiv de atitudinea E.ON. Deși în ultimii trei ani s-a bucurat și se bucură în continuare de numeroase avantaje și de un comportament favorabil din partea Primăriei, reprezentanții companiei creează, cu mult upeu, un litigiu șicanator și artificial, este de părere primarul municipiului. „Această situație este valabilă la aproape toate lucrările de investiții, la cele în regim de urgență și branșamente stradale. Am adus neregulile la cunoștința societății E. ON prin adrese repetate și întâlniri, dar de fiecare dată am primit doar angajamente că lucrurile vor fi remediate. Nu cred că o firmă de anvergura E.ON și-ar permite să facă lucrări ignorând avizele, în Austria sau Germania", se arată în documentul citat.

În altă ordine de idei, având în vedere că la Consiliul Județean Mureș au rămas necheltuite 138 de milioane de lei - un excedent de 27 milioane de euro - primarul Dorin Florea propune o întâlnire între consilierii județeni și cei municipali, al cărei obiect să-l constituie o analiză serioasă privind oportunitățile de utilizare a acestor fonduri. „Municipiul Târgu-Mureș a propus proiecte în zona periurbană bazate pe necesități reale, serioase și care au avut ca obiect decongestionarea traficului rutier. Precizez că ne aflăm în situația expirării unor termene de garanție a unor importante elemente de infrastructură, cum ar fi drumuri și poduri, motiv pentru care doresc să cunosc dacă există o intenție a Consiliului Județean Mureș, un proiect local sau regional, de a construi traversări ale râului Mureș în amonte de Târgu-Mureș și dacă acest lucru este prevăzut pentru anul acesta sau pentru anul următor", se arată într-o scrisoare adresată președintelui CJ Mureș, Peter Ferenc, și consilierilor județeni.

Potrivit primarului, în oraș și în zona periurbană ar fi nevoie, la ora actuală, de cel puțin trei poduri noi.

În fine, una dintre ambițiile domnului primar dr. Dorin Florea pentru acest an este stârpirea năravului unora de a cotrobăi prin gunoaie, confundând containerul cu mall-ul. „Împreună cu Poliția locală și Poliția municipală vom acționa mai eficient pentru păstrarea curățeniei orașului", a precizat primarul municipiului.

Lasă un comentariu