Ovidiu SCRIDON

Distribuie pe:

Născut în orașul Târnăveni din județul Mureș. Fascinat de mic de manifestările Cenaclului „Flacăra", motiv pentru care este atras de chitară încă din școala generală.

După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de parașutiști, prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989 din capitală. În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din București, loc în care, de-altfel, debutează în cadrul evenimentelor culturale artistice studențești; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere etc. În 1996, unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenților din România. În toți acești ani scrie versuri, compune muzică și, pentru o scurtă perioadă de timp, este membru al Cenaclului „Totuși Iubirea", condus de poetul Adrian Păunescu.

În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inișor al lui Valeriu Sterian și editează albumul „Într-o zi...", album ce se bucură de un succes neașteptat.

În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studențești din capitală și din celelalte centre universitare, cât și în majoritatea concursurilor și a festivalurilor de muzică folk. După absolvirea facultății, devine Coordonatorul de Antenă al postului Radio Total, moment în care prioritățile urmează o altă cale.

După cinci ani petrecuți în Radio Total, urmează alți trei în grupul MediaPro, iar între noiembrie 2006 și iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de Publicitate al Grupului de presă Realitatea-Cațavencu.

Este absolvent al unui master de Comunicare și Relații Publice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative „David Ogilvy", din București și al unui program de Management în cadrul Penn State University din State College Pennsylvania, USA.

Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii și o perioadă trăiește în Marea Britanie, unde activează în compania Amazon.

După prima întoarcere din America, la începutul anului 2007, a reapărut pe scena românească, plin de optimism, energie și bucuria de-a împărtăși din emoțiile lui, alături de chitara și muzicuțele sale.

Palmares în muzica folk:

• Premiul 1, Toamna Sibiană - Sibiu, 1997;

• Premiul 1, Portative Folk - Iași, 1998;

• Premiul 1, Nunta de flori - Galați, 1998;

• Premiul special al juriului, Dunărea de jos - Corabia, 1998;

• Premiul special al juriului, Gaudeamus - Brașov, 1999;

• Premiul special al juriului, Baladele Dunării - Galați, 2000;

• Premiul 2, Toamna Castanelor - Ploiești, 2005;

• Premiul 2, Festivalul de Folk Târgoviște, 2008;

• Premiul 2, Festivalul „La Suceava în Cetate" - Suceava 2008;

• Premiul pentru cel mai bun cântec, Toamna Castanelor - Ploiești, 2008;

• Premiul special „Gabi Dobre", Toamna Castanelor - Ploiești, 2008;

• Premiul 1, Festivalul Baladele Dunării - Galați, 2009;

• iulie 2007 este unul din finaliștii ultimei ediții a „Festivalului de Muzică Tânără Prometheus", din Sfântu Gheorghe - Tulcea, manifestare ce l-a avut amfitrion pe Nicu Alifantis;

• iunie 2009 „Trofeul Bucovinei" pentru întreaga carieră folk în cadrul festivalului „La Suceava în cetate", moment în care oficial se retrage din concursurile de muzică folk.

A participat la multe evenimente muzicale și a susținut sute de concerte, atât în România, cât și în străinătate (USA, Italia, UK). Totodată, este invitat frecvent și participă la diverse emisiuni de radio și televiziune.

A publicat două cărți de poezii, „Portretul unui gând", apărută la Editura Tritonic (martie 2012) și re-editată în 2015 la Alexandria Publishing House și „Tu ce-ai făcut astăzi?" (nov. 2017 - Alexandria Publishing House).

Îi este în curs de apariție cartea de călătorie „Cum am descoperit America", și volumele de proză „Bucuriile ne sunt la-ndemână" și „Doi ani și șase luni".

Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), al Credidam și al Uniunii Scriitorilor Europeni de Limbă Română din Chișinău.

Lasă un comentariu