Cineva a spus cândva: „Ce pleacă se și întoarce…"

Distribuie pe:

Iar aceste vorbe, erau scrise pe un plic. Și în el, o scrisoare transmisibilă, din mână în mână, în care este reprodusă o întâmplare din viața unui biet fermier scoțian, cu numele de Fleming. Într-o zi, pe când muncea, a auzit un strigăt de ajutor venind dintr-o mlaștină învecinată. Și-a lăsat uneltele și a alergat la mlaștină. Acolo, plin de nămol, se afla un băiețel îngrozit care se lupta să scape. Fermierul Fleming l-a salvat din ceea ce urma să fie moartea încetă și îngrozitoare.

A doua zi o trăsură luxoasă s-a oprit la ușa fermierului. Un nobil elegant a coborât din ea și s-a prezentat ca tatăl băiatului pe care fermierul îl salvase.

- Vreau să te răsplătesc, a spus nobilul. Ai salvat viața fiului meu.

- Nu, nu pot accepta bani pentru ce am făcut, i-a spus fermierul, refuzând oferta. În același moment, fiul fermierului apare în ușa casei.

- Acesta este fiul tău?, l-a întrebat nobilul.

- Da, a răspuns mândru fermierul.

- Hai, să facem o afacere. Lasă-mă să-i ofer aceeași educație pe care o va avea și fiul meu. Dacă și el este ca și tatăl lui, cu siguranță va deveni un om cu care să te mândrești. Și asta a făcut.

Fiul fermierului a urmat cele mai bune școli ale vremii, a absolvit Școala de Medicină St. Mary's Hospital Medical School din Londra și a ajuns cunoscut în lume ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei. (n.a. S-a născut la 6 aug.1881 și a decedat la 11 martie 1955).

Ani mai târziu, fiul nobilului, care a fost salvat din mlaștină s-a îmbolnăvit de pneumonie… Ce i-a salvat viața de data aceasta? Penicilina.

NOTĂ. Aflând de această întâmplare, fiul unui alt nobil, Sir Winston Churchil, o va rezuma într-o singură frază: „Ce pleacă se și întoarce". Și a mai spus încă multe alte adevăruri, precum:

Muncește ca și când nu ai avea nevoie de bani;

Iubește ca și când nu ai suferit niciodată;

Dansează ca și când nu te-ar vedea nimeni;

Cântă ca și când nu te-ar auzi nimeni;

Trăiește ca și când Raiul ar fi pe Pământ.

P.S.: Sir Winston Churchil, fostul prim-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, s-a născut în data de 30 noiembrie 1874 și a murit în 24 ianuarie 1965.

Sibiu, marți, 30 ian. 2018

 

Pentru conformitate cu originalul,

IOAN VULCAN-AGNIȚEANUL

Lasă un comentariu