Fundația Buckner prezintă retrospectiva anului 2017

Distribuie pe:

Fundația Buckner prezintă retrospectiva anului 2017 și rezultatele proiectelor și programelor implementate în cursul anului trecut, iar bilanțul acestora este 5.300 de beneficiari direcți ai serviciilor oferite de Fundație și 1.100.916 lei cheltuiți pentru oferirea acestora.

Anul 2017, pentru Fundația Buckner, a fost un an al activității intense și al rezultatelor pe măsură. Au fost implementate inițiative și programe noi care au urmărit creșterea zonei de influență a Fundației, întărirea și dezvoltarea unor parteneriate puternice care să mărească impactul proiectelor derulate, precum și încurajarea performanței și dezvoltării beneficiarilor acestora.

Printre momentele marcante ale anului, sunt menționate:

• Evenimentul Doza de Motivație, organizat în Târgu-Mureș, un eveniment cu tema dezvoltării personale, care i-a avut ca invitați pe Andy Székely și Sorin Popa, prof. dr. Suciu Horațiu și pe artistul Florin Mândru, eveniment ce s-a adresat în mod special tinerilor, reunind 255 de participanți.

• 2017 a fost al doilea an în care a fost derulat programul de burse Motivație și Performanță, care s-a adresat tuturor elevilor de nivel liceal din județ. După o selecție riguroasă a celor 51 de candidați, au beneficiat de bursă 16 elevi.

• Lansarea programului ARC - un program de sprijin pentru familii aflate în dificultate din județul Mureș, care, pe lângă un pachet consistent de alimente oferit lunar de fundație, au beneficiat de consiliere și încurajare în ce privește depășirea problemelor cu care se confruntă. În 2017 programul a sprijinit 22 de familii.

• Câștigarea și începerea implementării proiectului „ACUM PENTRU VIITOR - parteneriat social pentru dezvoltare durabilă în Târnăveni, Mureș", cofinanțat din Fondul Social European, Fondul de Coeziune, Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, care se derulează în municipiul Târnăveni, în perioada 2017-2020, având un număr de 750 de beneficiari, atât copii cât și adulți.

• Organizarea în Târgu-Mureș și Târnăveni a campaniei de nivel internațional: Săptămâna Inițiativei Globale pentru Tineri, sub egida John Maxwell Team, în cadrul căreia 1.116 liceeni au participat la prezentări cu tema „Tu ești important".

• Prima tabără de dezvoltare personală organizată în beneficiul a 31 de tineri din sistemul de protecție, proiect finanțat în procent de 80% printr-o subvenție obținută de la Consiliul Județean Mureș, în cea de a doua sesiune de selecție a propunerilor de proiecte în vederea acordării finanțărilor nerambursabile din domeniul asistenței sociale.

În 2017 a continuat și derularea programelor de lungă durată ale Fundației, printre care Centrul de Zi Buckner, localizat în Târnăveni, care a oferit zilnic servicii unui număr de 174 de copii provenind din familii vulnerabile. În a doua jumătate a anului, a fost derulată și campania anuală de distribuire de ajutor umanitar, în cadrul căreia au fost oferite copiilor și familiilor nevoiașe din județ și din țară încălțăminte, îmbrăcăminte și așternuturi în valoare de 45.324,68 lei.

2017 în cifre:

• Venituri: 1.046.336 lei

• Cheltuieli: 1.100.916 lei

• Număr de angajați: 22

• Număr de voluntari: 176 și 2.407 ore de voluntariat

• Număr de beneficiari direcți: 5.300

„Echipa Fundației a muncit intens în anul 2017 pentru a continua să mențină programele noastre la un nivel înalt de calitate. În același timp, am căutat să facem și multe lucruri noi, fiindcă noul și provocările ne ajută să creștem, să ne depășim limitele. Învățarea și dezvoltarea continue sunt valori în care credem. De aceea, căutăm în fiecare an să gândim programe și proiecte care să fie de impact și să aducă schimbare în bine ", a declarat Moldovan Dragoș Dacian, președintele Fundației Buckner.

Lasă un comentariu