PLANTELE DECORATIVE - SURSĂ DE ENERGIE!

Distribuie pe:

E plăcut ochiului să vezi ferestre colorate de prospețimea și frumusețea florilor decorative. Mai mult, vremea primăvăratică de afară, în plin sezon hibernal, au dat curaj ghioceilor să apară mai devreme decât eram obișnuiți. Fie că locuim la casă sau apartament, majoritatea avem acasă cel puțin o floare în grădină sau în casă, cu scopul de a înfrumuseța spațiul, de a decora un loc anume sau, pur și simplu, de a aduce mai aproape natura de locuința proprie.

Plantele sunt indicate atât pentru sănătate, cât și pentru decorarea casei, dar când ne hotărâm să achiziționăm una nouă, ar fi bine să știm cât mai multe despre ea.

Unii dintre noi își amenajează căminul după anumite reguli de estetică și confort, însă puțini știu că plantele trebuie alese și în funcție de semnificația pe care o are fiecare.

Sporul casei, așa cum îi este și numele, se spune că atrage bunăstarea și norocul în casă. Însă, este îndrăgită mai ales pentru florile viu colorate. Originară din Africa, fiind cunoscută și sub denumirea de „Impatiens", are nuanțe strălucitoare de portocaliu, roz, roșu, violet și corai. Din acest motiv este una dintre cele mai căutate flori de apartament.

Begoniile de exemplu sunt recomandate pentru cei care au tendința să se certe mai mult, aceste plante reprezentând antidotul, sunt cele care îți dau răbdare.

Mușcatele cu flori roșii sau albe sunt bune pentru că alungă oboseala și durerile de cap. Specialiștii spun că, este sufficient să stați aproximativ 15 minute lângă o mușcată și efectul este garantat. Mai mult, se spune că, o casă împodobită cu mușcate atrage o stare de spirit excelentă și aduce noroc financiar.

Orhideea este și ea o plantă care reprezintă simbolul răbdării și al rezistenței. În afara faptului că este foarte frumoasă, orhideea atrage iubirea, calmează sufletul și aprofundează prieteniile.

Trandafirul pitic se spune că are cea mai puternică vibrație dintre toate plantele, atrage dragostea, are putere vindecătoare, aduce noroc și protecție. Rezistenți și foarte frumoși, trandafirii au, în funcție de culoare, următoarele semnificații: cei albi aduc purificare și vindecare, energie pozitivă; trandafirii portocalii transmit pace și prietenie; trandafirii roz exprimă iubire, voie bună; nuanța fucsia simbolizează pofta de viață, iubirea profundă; culoarea mov semnifică spiritualitate; trandafirii roșii exprimă pasiune, iubire sinceră.

Feriga este adorată de magicieni pentru ca are puteri… magice, fiind benefică pentru sporul casei. Există o specie de ferigă care crește în pădure, această specie înflorește doar în noaptea de Sânziene, pe 24 iunie, floarea ei albă în formă de stea fiind culeasă după un ritual anume și poartă noroc. Feriga de apartament în schimb, înflorește foarte rar, are o floare delicată de culoare galbenă și este cea mai norocoasă.

Ciclamaua este o plantă decorativă care înveselește atmosfera. Se spune că este un consilier financiar pentru familia care o primește în casa ei deoarece aduce noroc de bani. Un ghiveci cu flori colorate în alb, roșu sau violet are scopul de a însufleți orice interior în perioada iernii când înflorește de obicei.

Un ghiveci mic cu Oxalis sau Trifoi va aduce noroc de bani. Trebuie udat periodic pentru a fi mereu la fel de frumos. Trifoiul este o plantă decorativă care face flori roz, albe sau galbene dacă este îngrijit bine.

Busuiocul se spune că atrage iubirea, pasiunea, norocul și frumusețea în casă. Busuiocul la ghiveci se poate folosi și la aromarea preparatelor culinare, dar este și un bun antidepresiv, antiseptic și antibacterian.

Florile aduc energie pozitivă atâta timp cât sunt îngrijite, pentru că ele transmit starea lor celor care stau în apropiere, ca acestea să fie tot timpul proaspete și sănătoase.

Lasă un comentariu