PRIN MĂSURILE DE IZOLARE, AU FOST SALVATE MILIOANE DE VIEȚI

Distribuie pe:

Un studiu realizat de Imperial College London, citat de DiGi24, arată că restricțiile instituite pe scară largă, care au inclus închiderea magazinelor și a școlilor și izolarea la domiciliu au redus nivelurile de transmitere a COVID-19 în Europa, suficient de mult pentru a ține sub control îmbolnăvirile.

În Europa, au fost prevenite peste 3 milioane de decese

Studiul oamenilor de știință britanici s-a bazat pe metoda modelării, cu referire la impactul măsurilor de izolare în 11 state europene - Austria, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Spania, Suedia și Elveția.

“Restricțiile draconice impuse, în mare parte în luna martie, au avut un efect substanțial și au contribuit la scăderea ratei de reproducere a infecției sub valoarea unu, până la începutul lunii mai.

Rata de reproducere sau valoarea R măsoară numărul mediu de persoane care va contracta boala de la o persoană infectată. Un R cu o valoare mai mare de unu duce la o creștere exponențială a numărului infectărilor și, implicit, al deceselor.

Comparând numărul deceselor înregistrate cu cel al deceselor prognozate prin metoda folosită în cadrul studiului, în lipsa introducerii măsurilor de izolare, am ajuns la concluzia că au fost prevenite circa 3,1 milioane de decese.

Măsurarea eficacității acestor intervenții este importantă, având în vedere impactul lor economic și social și ar putea indica o cale de urmat de care este nevoie pentru a menține controlul”, afirmă cercetătorii britanici.

În Iran, în lipsa măsurilor, rata de infectare a crescut zilnic cu 68%

Un al doilea studiu realizat de cercetători din Statele Unite ale Americii, publicat alături de cel al Imperial College London în revista Nature, a estimat că strategiile împotriva transmiterii noului coronavirus, implementate în China, Coreea de Sud, Italia, Iran, Franța și Statele Unite au prevenit sau au întârziat apariția a circa 530 de milioane de cazuri de COVID-19.

“Concentrând analiza pe aceste șase state, am comparat nivelurile de creștere a infecției înainte și după implementarea a peste 1.700 de strategii locale, regionale și naționale, care aveau drept scop încetinirea sau oprirea transmiterii COVID-19, afecțiunea provocată de SARS-CoV-2.

Astfel, am descoperit că în lipsa instituirii unor politici împotriva COVID-19, ratele inițiale de transmitere ale SARS-CoV-2 au înregistrat o creștere zilnică de 68% în Iran și o creștere medie de 38% în celelalte cinci țări.

Folosind modelarea econometrică, o metodă folosită de obicei în politicile economice, am ajuns la concluzia că izolarea la domiciliu a încetinit rata de transmitere a infecției, cu efecte benefice de sănătate, măsurabile în cele mai multe dintre cazuri”, explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu