Cu autobuzul, direct la cimitir…

Distribuie pe:

Consiliul Local Municipal Târgu-Mureș a aprobat, în ședința de la sfârșitul lunii ianuarie, Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Clădire multifuncțională și parcări Livezeni - capăt linie autobuz".

Inițiatorii proiectului au avut în vedere faptul că, transportul în comun, existent în zonă, are trasee de autobuze până la Universitatea „Petru Maior", fosta întreprindere de calculatoare și are capătul de linie amenajat pe strada Livezeni. Prin urmare, deși Cimitirul Municipal „Livezeni" este cel mai mare din oraș, nu există rețea de transport local care să oprească la intrarea principală a acestuia, astfel că vizitatorii, inclusiv participanții la înmormântări, care folosesc transportul în comun al municipiului, sunt nevoiți să parcurgă, pe jos, aproape o jumătate de kilometru, pe strada Livezeni, sau să coboare la stația Universității „Petru Maior", de pe deal, lângă cealaltă intrare în cimitir.

Realizarea investiției aprobate de legislativul local constă în amenajări exterioare pentru autoturisme și locuri pentru autobuze. De asemenea, va fi construită o clădire multifuncțională cu spații de birouri, post de prim ajutor, oficiu și sală de mese pentru organizarea pomenilor la înmormântări.

Potrivit inițiatorilor, se va înregistra o creștere a numărului de călători pe liniile urbane din acest capăt al orașului, dat fiind accesul ușor la cimitir, iar, pe de altă parte, se vine în întâmpinarea numeroaselor dezvoltări imobiliare ce vizează construirea de cartiere de blocuri de locuințe - altă potențială sursă de călători.

Nu în ultimul rând, apreciază consilierii municipali, amenajările exterioare vor rezolva și problema parcărilor, acestea fiind în număr suficient atât pentru autoturismele celor care participă la înmormântări, cât și pentru vizitatorii ocazionali.

Investiția este estimată la suma totală de aproximativ 465.000 de euro.

Lasă un comentariu