Doi miniștri de Externe care au evitat rostirea adevărului!

Distribuie pe:

După tensiunile româno-ungare și evenimentele care, recent, s-au succedat la Ambasada României din Budapesta, a avut loc o întâlnire, la București, a miniștrilor de Externe ungar - Peter Szijjarto - și cel român - Teodor Meleșcanu. Se petrece un lucru cel puțin ciudat! Cei doi miniștri de Externe ai Ungariei și României n-au găsit nici măcar un minut să discute și despre relațiile destul de tensionate ungaro-române, la ora actuală, ci tocmai despre Legea educației din… Ucraina! Adică, despre încălcarea, la Kiev, a drepturilor minorităților la educație. „Noua lege ucraineană prevede ca educația în limbile minorităților să fie disponibilă doar în grădinițe și școli primare".

Cei doi miniștri de Externe au convenit să coopereze, în continuare, în opoziția lor față de această lege. Cei doi consideră că, în sensul aplicării legii, trebuie respectate recomandările Comisiei de la Veneția.

Bineînțeles, nici nu se putea altfel, domnul Peter Szijjarto nu putea să se abțină să nu deschidă discuția despre Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș, a cărui funcționare a fost suspendată, ca nelegală. El speră ca promisiunea darnicului Liviu Dragnea să fie respectată. „Monitorizăm, în continuu, această situație și, în același timp, suntem în contact cu UDMR". Nimic altceva despre drepturile minorităților maghiare din România, țara care a acordat toate drepturile minorităților, conform standardelor europene.

Ministrul ungar de Externe (sursa: Agerpres) i-a transmis lui Liviu Dragnea invitația premierului Guvernului Ungariei, Viktor Orbán, pentru o întrevedere la nivel de partide. Deocambată, la întâlnirea lui cu ministrul de Externe ungar, au fost superficial discutate problemele „moștenirii Gojdu", o cale ferată de mare viteză: București-Budapesta, România să devină furnizor de gaze naturale pentru Ungaria.

Față în față, când vor fi PSD (președinte Liviu Dragnea) și FIDESZ (președinte Viktor Orbán), oare ungurii nu vor cere ei „un pic de autonomie teritorială"?

 

Lasă un comentariu