JUDEȚUL MUREȘ, ATRACȚIA AMBASADORILOR

Distribuie pe:

Marți, 6 februarie 2018, prefectul județului Mureș, dr. Lucian Goga, a primit vizita Excelenței Sale, Domnul Jabu MBALULA, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Africa de Sud în România, însoțit de către domnul Tiba BETHWELL, Secretar I al Ambasadei Republicii Africa de Sud.

În cadrul conferinței de presă desfășurată ulterior întrevederii, Excelența Sa a precizat că printre prioritățile mandatului său se numără și intensificarea relațiilor bilaterale economice, în special atragerea de potențiali investitori români în Africa de Sud.

Referindu-se la importanța acestei vizite, prefectul dr. Lucian Goga a declarat: ,,Sunt onorat că, din nou, județul Mureș a fost ales de ambasadorul unei țări ca țintă a unei vizite, asta înseamnă că în județul nostru există potențial de dezvoltare, că avem o economie sănătoasă și parteneri serioși de discuție. Am stabilit ca un prim pas, să intermediez o întrevedere cu lectorii celor două universități, pentru că mi se pare cel mai rapid și cel mai ușor de realizat, până la urmă, o astfel de colaborare între mediile universitare din județul Mureș și Republica Sud Africană. Județul Mureș este o zonă multiculturală, oferă multiple posibilități de colaborare și în domeniul cultural. De asemenea, în județul Mureș există numeroase obiective turistice care merită vizitate inclusiv de cetățeni din Republica Sud Africană. Am sugerat Excelenței Sale ca prin Ministerul Afacerilor Externe să se poată stabili astfel de contacte, iar eu m-am oferit să fiu gazda acestor vizite, dacă Excelența Sa consideră oportun."

Referitor la stabilirea de contacte comerciale și intensificarea relațiilor bilaterale economice, în special atragerea de potențiali investitori români în Africa de Sud, prefectul județului Mureș a declarat:

„Cred că aceste contacte concrete se pot stabili prin Camera de Comerț. Cu siguranță, noi, atât cât ține de competențele noastre, o să facilităm venirea unor astfel de investitori, așteptăm cu mare drag, interesul trebuie să fie bilateral."

Lasă un comentariu