„Flori, Portrete, Icoane și Talere" la Galeria de Artă „Unirea" - Maria Mera și Ioan Zigbilianu

Distribuie pe:

Prin pasiuni, sufletul omului se înalță mai aproape de Dumnezeu și împărtășește o fărâmă din bogăția ce-o are, din frumusețea fără seamă, din dragostea nemărginită pentru minunățiile create, de însuși Marele Arhitect. Acolo, în sufletul omului, este un tărâm fermecat, un tărâm în care chiar și cele mai dureroase trăiri, cele mai dureroase sentimente, pot înmiresma, pot înflori și le putem admira pe simezele Galeriei de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș.

Vernisajul Expoziției de Pictură a artistei Maria Mera și a Expoziției de Metaloplastie al artistului Ioan Zigbilianu, din data de 3 februarie 2018, de la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș, a reunit doi artiști, cu pasiune pentru arta plastică. Admirabila voce a doamnei Andreea Petruțiu a adus în sânul Asociației Artiștilor Plastici Mureș tradiția Văii Mureșului.

Invitați de seamă, domnul Lazăr Lădariu, redactor-șef al cotidianului „Cuvântul liber", și domnul Nicolae Băciuț, director al Direcției Județene pentru Cultură și Culte, și-au arătat aprecierea pentru operele expuse pe simeze și respectul pentru munca depusă de artiști. Două domenii care s-au împletit într-o singură expoziție, pictura în ulei pe pânză și metaloplastia, domenii ale artei plastice care, acum, au propus tematici provocatoare, îndrăznețe și cu rafinament lucrate.

Artista Maria Mera ne-a înseninat cu „Florile", cu „Portretele" și cu „Icoanele" dânsei, iar la domnul Ioan Zigbilianu am putut admira talerele realizate cu deosebită măiestrie și cu tematici diverse. Gazdele acestui eveniment, domnul Ilarie Gh. Opriș, președinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, și domnul Czirjék Lajos, vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș doi domni care, prin activitatea dânșilor, aduc glorie acestei asociații, au mulțumit pentru căldura și atmosfera prietenoasă a acestui eveniment.

Un vernisaj este o bucurie fără margini pentru artist, iar atunci când munca depusă este și apreciată, artistul culege roadele muncii sale împreună cu iubitorii de artă. Astfel, vernisajul devine o sărbătoare a creațiilor, a sufletelor frumoase, a iubirii și, bineînțeles, a prieteniei.

Felicitări!!!

Lasă un comentariu