O nouă sfidare, o nouă trădare!

Distribuie pe:

Sfidare! Desconsiderare! Rușine! Trădare! După ce află, din nou, că legea românească, singura care are dreptul să decidă în acest caz, legea care, prin Curtea de Apel din Târgu-Mureș, dă o decizie definitivă, Parlamentul României, stăpânit de acea nesimțire știută, a votat proiectul de înființare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș. În calitate de for decizional, Senatul României a adoptat, în ședința în plen, din 7 februarie a.c., prin cele 71 de voturi pentru, patru abțineri și 20 împotrivă, propunerea legislativă a unor parlamentari UDMR, privind unitatea de învățământ cu predare în limba maghiară, Liceul Teologic Romano-Catolic, deși hotărârile judecătorești, de până acum, consideră că are loc o ilegalitate!

În favoarea proiectului au votat senatorii PSD, ALDE, USR și UDMR, parlamentarii PNL și PMP votând împotrivă. Cu ploaie de explicații și pseudoargumente au venit, după vot, „internaționaliștii" de două parale: Cseke Attila (UDMR), Vlad Alexandrescu (USR), Liviu Pop (PSD).

Potrivit proiectului UDMR, votat de PSD, ALDE, UDMR și USR, Liceul Teologic Romano-Catolic „Rakóczi Ferenc", dobândește și păstrează, beneficiind și de divizarea parțială a Liceului „Bolyai-Farkas", personalitate juridică, prin derogare de la prevederile articolului 19, alineatul 1, litera „a" din Legea Educației Naționale 1/2011, cuprinzând clase de învățământ primar, gimnazial și liceal.

Reacțiile? Cseke Attila, liderul grupului UDMR din Senat, consideră că „proiectul legislativ corespunde, în integralitate, cadrului legal existent în România." Or, nu-i chiar așa, dacă luăm în considerare multele decizii ale Justiției care consideră ilegală înființarea acestui liceu, prin votul din Senat, din 7 februarie a.c., hotărârea instanței fiind flagrant încălcată.

Au sărit și aplaudacii acestei ilegalități! Vlad Alexandrescu, liderul grupului USR, din Senat, adept, nu pentru prima oară, a jocului la două capete - „alba-neagra", apelând la aberații explicative, înghesuie în pseudoargumentele lui, în legătură cu trecutele tensiuni etnice din martie 1990, considerând că doar „prin dialog și toleranță se pot aplana aceste tensiuni." Care toleranță? Care dialog? Dialog mereu refuzat de UDMR? Senatorul Liviu Pop (PSD) devine, și el, foarte vocal, după ce, ca fost ministru al Educației, până mai ieri a tăcut, a tolerat, atâta timp, o ilegalitate, afirmând o stupiditate: dacă PNL și PMP vor înființarea unui liceu agricol în comuna Nana, el declară că va fi de acord. Ceea ce-i cu totul altceva!

Dorin Bădulescu, liderul grupului PMP, consideră că „votul exprimat, de partidul din care face parte, nu are nicio legătură cu o problematică de segregare, însă, de la momentul acesta până la a înființa o unitate de învățământ, trecând peste legislația românească, este prea mult. Motivația noastră stă pe baza legislației existente, de a nu crea avantaje, mai mult decât trebuie unei etnii (n.n. de 9% din totalul populației județului Mureș) sau alteia".

Intervenind, senatorul PNL - Ioan Chirteș - a furnizat un amănunt interesant, anume că „structura Consiliului Local Târgu-Mureș are majoritate UDMR-PSD și ar fi putut să înființeze, la nivel local, acest liceu". De ce, oare, nu s-a vrut? Pentru că pesediștii și udemeriștii au considerat că-i vorba de o înființare ilegală. Existau hotărâri judecătorești definitive care confirmau ca ilegală, înființarea acestui liceu, care a produs doar tensiuni târgumureșene.

În actul de guvernare PSD-ALDE nu este cuprinsă înființarea acestui liceu! Este vorba doar despre o inițiativă a parlamentarilor UDMR, dovadă că, pe ascuns, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au bătut, din nou, palma cu UDMR, într-o „colaborare", care nici măcar secretă nu mai este!

Președintele PNL - Ludovic Orban - a anunțat că liberalii iau în calcul atacarea, la Curtea Constituțională a României, a propunerii legislative pentru înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș. „Căutăm temeiuri. În măsura în care vom avea aceste temeiuri de neconstituționalitate, vom ataca la CCR. Regret că acest proiect a trecut cu sprijinul unora din Opoziție (…) UDMR este lipită, ca marca de scrisoare, de Dragnea și de Tăriceanu. Este cârja pe care se sprijină Guvernul" (n.n. mai ales, după ce UDMR a votat Guvernul Dăncilă).

Oare chiar atât de naiv poate fi domnul Orban? Chiar nu știe, tocmai el, în mâna cui, a cărei puteri, se află, azi, Curtea Constituțională a României?

Lasă un comentariu