Mai multe străzi din Târgu-Mureș vor fi modernizate!

Distribuie pe:

În cadrul ședinței de la sfârșitul lunii ianuarie, consilierii locali municipali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiective de investiții, vizând modernizarea mai multor străzi din Târgu-Mureș.

Pe strada Insulei (Mică) vor fi executate lucrări de reabilitare a părții carosabile, realizarea semnalizării orizontale și verticale, amenajarea acceselor aflate pe traseul străzii și al intersecțiilor. Situată în partea de nord-vest a orașului, strada face legătura între strada Insulei și strada Călărașilor, iar în prezent, carosabilul este din pietriș, total degradat, necorespunzător desfășurării circulației în condiții normale. De asemenea, nu există pistă pentru bicicliști, iar sistemul de scurgere al apelor este deficitar. Se are în vedere reabilitarea a 2.985 mp suprafață carosabilă, 595 mp trotuare, pe o lungime totală de 506 m. Valoarea investiției este de 1,6 milioane de lei, durata lucrărilor fiind de trei luni.

Lucrări asemănătoare vor fi efectuate pe strada Cetinei (aflată în partea de nord-vest a municipiului, la limita administrativă, făcând legătura între strada Remetea și terenurile virane de lângă municipiu), pe o lungime de 468 m, suprafață carosabilă - 1.872 mp, suprafață piste pentru cicliști -3.300 mp. Valoarea totală a investiției este de 1,1 milioane de lei, durata de execuție - 6 luni.

Ample lucrări de modernizare sunt avute în vedere pentru strada Băneasa (pe tronsonul strada Depozitelor - strada N. Bălcescu) care face legătura între zona centrală și zona industrială vestică a municipiului. Pe lângă lucrări de reabilitare a carosabilului (8.380 mp), trotuarelor (1.398 mp), intersecțiilor și trecerilor de pietoni, în zonă vor fi amenajate piste pentru cicliști (1.732 mp), locuri de parcare, precum și zone verzi, pe o lungime totală de 825 m. Valoarea investiției este de 4,3 milioane de lei, durata de execuție - 6 luni.

O stradă intens circulată, cu partea carosabilă degradată, este strada Dezrobirii, din partea de sud-vest a municipiului, făcând legătura între strada Gheorghe Doja și Mureșeni - sat. Pentru această arteră sunt prevăzute lucrări de modernizare a părții carosabile, prin consolidarea sistemului rutier (13.365 mp), reabilitarea trotuarelor (2.086 mp), piste pentru bicicliști (2.050 mp), amenajări de parcări și zone verzi etc., printr-o investiție de peste 8 milioane de lei, durata de execuție a proiectului fiind de 8 luni.

În fine, în vizorul municipalității se află și modernizarea străzii 8 Martie, din zona de sud a municipiului, făcând legătura între strada Gh. Doja și localitatea Vălureni, oferind acces la proprietățile riverane, unitățile comerciale și industriale de pe traseul străzii. În zonă nu sunt locuri de parcare, vehiculele staționate ocupă trotuarul, îngreunând traficul pietonal. Nu există pistă pentru bicicliști. Toate aceste neajunsuri urmează să fie remediate printr-o investiție de 8,1 milioane de lei, ce acoperă lucrări de modernizare a carosabilului (10.815 mp), a trotuarelor (5.162 mp), realizarea de piste pentru cicliști (3.300 mp), pe o lungime totală de 1.450 m.

Obiectivele de investiții aprobate de legislativul local vor fi realizate din fonduri bugetare și / sau fonduri nerambursabile, au decis consilierii municipali.

Lasă un comentariu