Dacă faci bine, bine vei primi!

Distribuie pe:

Odată trăia un rege care era atât de crud și nedrept cu oamenii din regatul lui, încât supușii ajunseseră să îi dorească moartea. Dar într-o zi, într-un mod cu totul surprinzător, regele s-a decis să se schimbe.

„De azi înainte nu voi mai fi nemilos și nedrept cu oamenii" , a anunțat regele. Din acea zi a început să își țină promisiunea și a ajuns să fie cunoscut ca regele bun la suflet. La câteva luni, unul dintre miniștrii monarhului l-a întrebat ce anume l-a determinat să se schimbe. Regele a început să-i povestească: „Într-o zi mergeam prin pădure și am văzut cum o vulpe era fugărită de un câine. Vulpea a reușit să scape cu viață pentru că s-a ascuns într-o scorbură, dar câinele reușise să o muște de picior și să o rănească pentru tot restul vieții. Ceva mai târziu, mergeam prin sat și am văzut din nou câinele cu pricina lătrând la un om. Enervat, omul a luat o piatră și a aruncat în câine cu ea, lovindu-i un picior. Am mai mers prin sat și am văzut cum omul care mai devreme rănise câinele a fost lovit de un cal. Omul s-a ales cu genunchiul rupt și a rămas mutilat pe viață. După ce a lovit bărbatul, calul a început să fugă, a căzut într-o groapă și și-a rupt ambele picioare. După ce am văzut cele întâmplate am stat și am reflectat mult și m-am gândit că atunci când faci rău, primești același lucru în schimb. Dacă voi continua să mă port urât și să fiu atât de rău cu oamenii din jur, sigur tot acest rău se va întoarce împotriva mea. Așa că am decis să mă schimb."

După ce a ascultat povestea regelui, ministrul a plecat, convins fiind că a venit momentul să facă ceva pentru a-l da jos pe rege și a-i lua locul. Cufundat în planurile sale, ministrul nu a văzut treptele din fața sa, a căzut și și-a rupt gâtul.

Lasă un comentariu