Expoziție de pictură

Distribuie pe:

Galeria Art Nouveau de la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, strada George Enescu nr. 2, găzduiește, în această perioadă, expoziția de pictură GLISSANDO a artistului Radu Șerban, al cărei vernisaj a avut loc miercuri, 7 februarie.

Referindu-se la „esența poetico-metaforică și ființa magică" a universului pictural propus spre deslușire privitorului mai mult sau mai puțin avizat, criticul de artă Oliv Mircea îl plasa, generic, sub semnul a „ceva nepieritor și necuprins care alunecă prin aer, o întomnare a luminii care desfrunzește tot ceea ce este în jur".

Elementele definitorii ale viziunii artistice sunt pământul, apa și aerul, combinate în imagini poetice trimițând, deopotrivă, spre transcendent și spre terestru, în surprinzătoare, delicate, dar și viguroase tușe de culoare. „Pentru Radu Șerban, imaginarul nu este niciodată și în totalitate imobil. El se expune la transformări și metamorfoze, la progres și la declin. Apa primordială și maternă, apa care vorbește și aerul în care poți căuta atât zborul, cât și căderea imaginară devin lumi autonome, cu viață proprie, cu o politică a visului emergentă, cu limbaje și cu rezerve proprii de sens. Viața imaginilor în care își are originea dimensiunea simbolică a formei și a conținutului își asigură în pictura lui Radu Șerban profunzimea, stabilitatea și pregnanța", remarca, în cuvântul său, criticul Oliv Mircea.

Expoziția este deschisă până în data de 25 februarie.

Lasă un comentariu