TRAFICUL ILICIT - O PROBLEMĂ ACTUALĂ!

Distribuie pe:

Un studiu realizat de Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit „Viitorul" (ACTIV) în colaborare cu Institutul Român pentru Evaluare și Strategie - IRES, demonstrează că, deși 90% dintre români au o părere proastă despre contrabandă, totuși aproape 20% dintre aceștia ar cumpăra un produs de contrabandă datorită prețului mai mic.

Potrivit datelor publicate de Capital, 73% dintre respondenți spun că ar vota un politician care ar avea o atitudine diferită și o activitate susținută în combaterea contrabandei. În acest context, Daniel Mărăcineanu, Director General Asociația ACTIV, a declarat: ,,Am pus această întrebare pentru oamenii politici, pe care dorim să îi avem parteneri în elaborarea strategiei de luptă împotriva traficului ilicit. Am vrut să vedem care este percepția publicului vizavi de implicarea dânșilor în combaterea fenomenului. Și la întrebarea dacă ar vota un politician care se implică activ în combaterea contrabandei, un procent de 73% dintre cei care ne-au răspuns au spus că ar face-o. Cred că e un lucru de care oamenii politici ar trebui să profite având această informație, e clar că publicul conștientizează nevoia de implicare prin măsuri de natură legislativă".

În ce privește percepția românilor asupra implicării autorităților de stat în combaterea fenomenului, s-a observat că instituțiile creditate cu cele mai bune rezultate, sunt: Poliția Română (82%), Poliția de Frontieră (80%), Direcția Generală a Vămilor (75%), Serviciul Român de Informații (68%).

Pe de altă parte, aproape 2 din 3 români consideră că instituțiile politice nu se implică suficient pentru a opri traficul ilicit. (sursa: Capital)

Lasă un comentariu