Specializarea cadrelor didactice

Distribuie pe:

Școala Gimnazială „Teleki Domokos" din Gornești este una dintre puținele școli din județul Mureș care implementează, în anul 2017-2018, un proiect de mobilitate Erasmus+ pentru specializarea cadrelor didactice.

Opt cadre didactice au urmat cursuri de Leadership, Educație nonformală și de predare a lecțiilor, cu ajutorul calculatorului și a aplicațiilor web, în cadrul mobilităților Erasmus+, din proiectul „Pentru noi prin noi înșine".

Pentru a pune în practică cunoștințele asimilate de profesori, și pentru a realiza activități educative care să motiveze elevii, cadrele didactice au demarat o acțiune de strângere de fonduri, pentru a moderniza și dota un spațiu din școală, care să faciliteze accesul elevilor la informații, implicând tehnologia și educația nonformală.

Pentru că educația contează, în cadrul acestei campanii de susținere a unui învățământ de calitate în mediul rural,comunitatea a răspuns afirmativ, arfirma Neon & Sign din Reghin - punct de lucru și desfacere al grupului HAID International pentru Europa de Est, care a ajutat cu sponsorizarea a 8 tablete, iar organizația Educab România susține activitățile elevilor, donând cărți noi și captivante. În felul acesta, orele de geografie, de engleză sau de limba română se desfășoară interactiv, pe platforme educaționale precum Edmodo, Padlet, eTwinning, elevii dând valoare imaginației lor prin aplicații precum Emaze, Animoto sau Canva design. Pentru că, considerăm importantă comunicarea într-o limbă străină, elevii au ocazia să exerseze competențele de comunicare în limbile franceză și engleză prin lecții Skype, realizate cu ajutorul partenerilor noștri din Franța și Polonia, în cadrul proiectului internațional eTwinning „SDG for better future", ce are ca scop dezvoltarea abilităților de viață ale tinerilor și protejarea mediului înconjurător.

Aceste materiale vor susține implicarea activă a elevilor școlii în diferite proiecte naționale și internaționale și vor îmbunătăți tehnicile de lucru interactiv, nonformal și interdisciplinar.

Lasă un comentariu