Banane fără coajă, cu gust de ananas!

Distribuie pe:

O companie din Japonia a creat bananele care pot fi mâncate cu tot cu coajă, numite Mongee, care în limba japonez înseamnă „incredibil".

„Bananierii care produc noul tip de banane sunt plantați și crescuți la minus 60 de grade Celsius, după care sunt transferați la 30 de grade Celsius. Schimbarea bruscă de temperatură duce la o coacere rapidă, iar coaja rămâne subțire ca o foaie de salată.

Gustul noilor fructe aduce mai mult cu cel al ananasului. Bananele cu coajă comestibilă sunt mult mai dulci decât cele clasice, având un conținut de zahăr de 24,8 de grame, față de 18,3 în varianta clasică.

Producătorii noului soi de banane spun că, în acest caz, chiar și coaja are o mulțime de proprietăți nutriționale, fiind bogată în vitamina B6, magneziu și triptofan, un aminoacid esențial", conform descopera.ro.

Lasă un comentariu