Înapoi la Eden și „Trusa medicală a Domnului" - invitații de nerefuzat!

Distribuie pe:

Seminarul de nutriție desfășurat în fiecare după-amiază la hotel Imperial, despre care am aflat de la New Life (mulțumesc pentru invitație Lăcrămioarei Seniuc!), a fost un eveniment reușit și important desfășurat în orașul nostru. Cu ținută și etichetă…, atât ca spațiu de desfășurare, cât și ca aspect cultural- spiritual, l-a avut ca invitat pe nutriționistul afro-american Mamon Wilson, mentor al unei școli internaționale de nutriție și autor al unei cărți impresionante, traduse în română.

Din „Reguli generale pentru curățare", reținem că, indiferent de afecțiunea de care suferă trupul, nu trebuie să uităm versetul „Pot totul în Hristos, care mă întărește". (Filipeni 4.13.) „Fiecărei persoane i-a fost dat un organism uimitor și materiale, sub formă de alimente naturale, pentru a-l menține în stare perfectă de funcționare. Ceea ce lipsește sunt credința și buna dispoziție." Luca - 7.50, spune: „Credința ta te-a mântuit, du-te în pace!" ; „Pune mâna ta în mâna lui Dumnezeu și mergi înainte spre ținta pe care Domnul ți-a pus-o înainte!" O reformă este o schimbare care dă o formă nouă lucrurilor. Domnul așteaptă ca poporul Său să devină înțelept. Judecata este schimbarea hotărâtă în poporul lui Dumnezeu. „Cu mult timp în urmă, oamenii credeau că boala era lucrarea celui rău și a spiritelor morților răi. Însă avertizările au venit de la început din partea Domnului. Genesa 9.5: «Căci voi cere înapoi sângele vieților voastre». (Exodul 16.3.) În Levitic 17.10, scrie: «Dacă un om din casa lui Israel sau din străinii care locuiesc în mijlocul lor mănâncă sânge de orice fel, Îmi voi întoarce fața împotriva celui ce mănâncă sângele și-l voi nimici din poporul său. Căci viața trupului este în sânge.»". Așadar, suntem chemați să ne întoarcem la hrana din Eden. Genesa 1.29.: „Și Dumnezeu a zis: «Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânță și care este pe fața întregului pământ, și orice pom care are în el rod cu sămânță, aceasta să fie hrana voastră.»" În Romani 14.2: „Bine este să nu mănânci carne, să nu bei vin, și să te ferești de orice lucru care poate fi pentru fratele tău un prilej de cădere, păcătuire sau slăbire. O inimă veselă e un bun leac" (Proverbe 17.22.).

Chiar dacă toată cartea dă soluții la boli, autorul nu este medic. După cum se poate observa, volumul este presărat cu versete din Biblie. Chemarea misionară și spre nutriție i-a venit dintr-o experiență tragică: i-a murit mama de cancer, autorul  fiind foarte tânăr, și de atunci a căutat orice remediu în a salva lumea de această afecțiune, ca și de altele.

Un bun început este abstinența de la alcool și tutun, corectarea obiceiurilor greșite, folosirea plantelor nu doar ca medicamente, ci ca hrană, consumul fructelor și legumelor în locul cărnii, folosirea alimentelor biblice: uleiul de măsline și aloe vera ș.a. Terapia fizică și hidroterapia sunt foarte importante, consumul frecvent al apei și folosirea ei pentru cât mai multe băi. Boala și cauzele ei sunt explicate astfel: „De la căderea din Eden, neamul omenesc a degenerat continuu. Necumpătarea este motivul, degeaba îl acuzăm pe Dumnezeu." („Solii alese", Ellen White) „Omul a desconsiderat legile corpului lui, iar boala a crescut treptat. Cauza a urmat efectul. Omul nu a fost mulțumit cu hrana care era cea mai sănătoasă, ci și-a satisfăcut gustul cu prețul sănătății." (idem) „Dumnezeu le-a interzis evreilor să consume carnea de porc, fiind cea mai dăunătoare, cauzând tuberculoza, lepra și cancerul. Oamenii și-au degradat propriul trup prin nesocotirea poruncilor lui Dumnezeu."

Din „Trusa medicală a lui Dumnezeu", prima lecție importantă pe care trebuie să o învețe copiii este renunțarea la poftă. Formarea caracterului are legătură și cu obiceiurile alimentare. Aerul proaspăt, curățenia, igiena, liniștea, spațiile largi sunt cerințe pentru o bună sănătate. Locul plantelor în terapia rațională, rugăciunea, credința și remediile folositoare, toate sunt metodele lui Dumnezeu. Ceaiurile, tincturile și tot ce provine din natura liberă, de la începutul Creației, constituie alimentația ideală, și nu doar tratamentul afecțiunilor.

Sunt doar câteva idei demne de reținut din cartea renumitului nutriționist afro-american Mamon Wilson. Felicitări Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea pentru organizarea unei întâlniri atât de interesante!

Lasă un comentariu