În acest an, MAI MULTE BILETE DE TRATAMENT BALNEAR

Distribuie pe:

Doamna Eugenia Neagoe, director executiv al Casei de Pensii Mureș, ne-a declarat că, la inițiativa Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul a aprobat numărul biletelor de tratament balnear care se acordă în anul 2018 prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), precum și modul de acordare, distribuire și decontare a acestora.

„Conform actului aprobat, pentru acest an, vor fi asigurate 204.416 locuri la tratament balnear, repartizate pe 19 serii, din care 59.527 locuri asigurate în unitățile de tratament balnear proprietate a CNPP, diferența urmând a se acoperi în urma finalizării procedurii de achiziție, derulată de CNPP, cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016, privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, și cu respectarea prevederilor Hotărârii nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică din Legea nr. 98/2016, privind achizițiile publice.

Numărul biletelor de tratament balnear ce se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și categoriilor de persoane ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale se stabilește prin aplicarea unui procent de maximum 15% din numărul total de bilete de tratament.

Durata unui bilet de tratament este de 16 zile, din care 12 zile sunt de tratament.

În anul 2017, au fost asigurate 56.394 de locuri în unitățile aflate în proprietatea CNPP și au fost contractate prin operatori economici de profil un număr de 203.299 de bilete", ne-a precizat doamna Eugenia Neagoe.

Lasă un comentariu