La Târgu-Mureș - CARNAVALUL PENSIONARILOR - CÂNTEC, JOC ȘI VOIE BUNĂ!

Distribuie pe:

Casa de Oaspeți a Primăriei, din cadrul Complexului de Agrement și Sport „Weekend" din Târgu-Mureș a găzduit, recent, Carnavalul Pensionarilor. La eveniment au participat aproximativ 200 de pensionari, mulți dintre ei costumați exotic, cu măști colorate, dar nu extravagante. Bunul simț al bunicilor noștri și bunicuțelor noastre, trăsătura esențială, specifică spiritualității poporului român, indiferent de etnie, a fost la loc de cinste și cu acest prilej. Dar, până la urmă, Carnavalul înseamnă spectacol de costume, delicii tradiționale, cântec joc și voie bună.

Kovacs Irma, președintele Uniunii Generale a Pensionarilor din România - filiala județului Mureș, vizibil emoționată, a ținut să mulțumească celor prezenți pentru participare, dar și reprezentanților Primăriei Târgu-Mureș pentru sprijinul constant pe care-l oferă pensionarilor.

Prezent la spectacolul organizat, viceprimarul municipiului Târgu-Mureș, dl Makkai Gergely, și-a exprimat bucuria și mulțumirea pentru reușita evenimentului și speră ca astfel de evenimente să aibă continuitate.

,,Trebuie să constat că aici e voie bună și mă bucur pentru treaba asta (...) Mă bucur că sunt aici și că ne simțim bine. Vă doresc și îmi doresc din inimă să ne bucurăm un timp cât mai îndelungat pentru asemenea momente și cât mai des, de asemenea să ne bucurăm de viață, să ne bucurăm de compania în care suntem" - a afirmat dl Makkai Gergely.

În cadrul întâlnirilor organizate de Uniunea Generală a Pensionarilor din România - filiala județului Mureș, în colaborare cu Primăria Târgu-Mureș, actorul-regizor, realizator radio-tv, dl Rudy Moca își asumă rolul de maestru de ceremonie. Contribuind astfel, la atmosfera de divertisment și buna dispoziție, atât prin glumele cât și prin poeziile recitate și cântecele interpretate. După spusele dumnealui, socializarea și eliminarea oricăror efecte care ar duce spre „lacrima singurătății", sunt argumentele organizării unor astfel de spectacole, cu și pentru pensionari. Mai mult, apreciază atitudinea pozitivă și latura distractivă a celor cu părul alb, care primii sunt la plata impozitului și a facturilor dar, și la distracție la fel.

„Ceea ce mă bucură teribil de mult, este că ei găsesc orice prilej de a demonstra că nu se agață de viață, ci că sunt trebuincioși vieții, asta e frumusețea (...) Sunt deja obișnuit cu ei, cam știu de atâția ani care e cerința lor și, că e foarte bine să vorbești în limba română și în limba maghiară, să îi oferi posibilitatea fiecăruia dintre cei cu părul alb, să aibă satisfacția de a-și auzi limba maternă de comunicare (...) le oferim posibilitatea să asculte și cântece care sunt pentru vârsta lor, să-i faci să-și reamintească de trecut, fiecare cuvânt e ca o picătură de balsam cu care fiecare pensionar își reamintește cât de minunată și superbă a fost tinerețea lui, dar să-l faci să se simtă și azi tânăr" - a menționat maestrul de ceremonie, dl Rudy Moca.

Momentul mult așteptat și savurat de toți cei prezenți a fost parada costumelor colorate și variate. De la turbanul lui Suleiman pașa, la costumul exotic de indiancă sau țigancă, de la masca de porțelan originală de Veneția, la sutana de călugăr, și multe alte costumații au fost aplaudate frenetic. Cele mai cuceritoare costumații care au fost votate, au fost și premiate cu tort și șampanie. De asemenea, tombola organizată, constând în frumoase buchete de flori, au întregit atmosfera de veselie și distracție. La reușita spectacolului și-au adus aportul și interpreții de muzică populară română și maghiară, Mugurel Gabor, respectiv Abraham Tibor.

La această manifestare au mai fost prezenți dna Maior Marta, director în cadrul SPAS al Primăriei și dl Vasile Tohănean, președinte al Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice.

 

Lasă un comentariu