SERVICIUL DE AJUTOR MALTEZ, ÎN VIZITĂ LA CĂMINUL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

„Un popor care nu are grijă de vârstnici, care nu-i tratează bine, nu are viitor: un astfel de popor își pierde memoria și rădăcinile", spune Papa Francisc.

Membrii Serviciului de Ajutor Maltez în România, Filiala Mureș, duc mai departe, prin dedicare, energie și devotament consecvent, misiunea Ordinului de Malta. Ei au fost, al treilea an consecutiv, oaspeții b-unicilor de la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureș, pentru a marca cea de-a 26-a Zi Mondială a Bolnavului 2018, desfășurată sub tema aleasă de Sfântul Părinte Papa Francisc: Mater Ecclesiae: „«Iată, fiul tău… Iată, mama ta». Și, din ceasul acela, discipolul a luat-o acasă, la el…".

„Îmi îndrept gândul în mod deosebit spre cei bolnavi care, în orice parte a lumii, pe lângă lipsa sănătății, suferă deseori din cauza singurătății și a marginalizării. Fecioara Preasfântă, Tămăduitoarea bolnavilor, să ajute pe fiecare să găsească alinare în trup și în suflet, grație unei adecvate asistențe sanitare și carității fraterne care știe să se traducă în atenție concretă și solidară", a mai spus, cu acest prilej, Papa Francisc.

Iar eu sunt mândră că echipa Căminului, a înțeles că orice vârstnic „presupune alte două mâini... care spală, hrănesc și mângâie".

Lasă un comentariu