JUNIOARELE 3 DE LA PEGASUS ÎNVING LIDERUL ÎN DERBYUL CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE HANDBAL!!!

Distribuie pe:

Duminică, 11.02.2018, ora 12.00, la Sala Sporturilor din Tg.-Mureș, într-o atmosferă demnă de un derby, creată de galeriile celor două formații, junioarele 3 de la Pegasus Tg.-Mureș, aflate pe locul 2 în seria H după 18 partide disputate, au întâlnit fetele de la Phoenix Baia Mare, care, fără nici o înfrângere în această ediție de campionat ocupau locul 1. Așadar, se întruneau toate premisele unui adevărat derby, mai mult, echipa din Baia Mare fiind însoțită de un grup numeros de părinți inimoși care, alături de fantastică galerie a târgmureșenelor alcătuită din părinți, frați, surori, colegi de toate vârstele, au creat o atmosferă vulcanică în anumite porțiuni ale jocului.

Partidă a început cu momente de dominare ale fetelor noastre care, în minutul 10, aveau un avantaj de 3 goluri, scor 6-3, echipa vizitatoare încercând, pas cu pas, să anuleze acest avantaj, reușind chiar să treacă la conducere pe tabela de marcaj, în minutul 23 scorul arătând 1 gol în favoarea lor, 14-15. În cele 2 minute rămase până la pauză meciului fetele de la Pegasus au reușit să înscrie de 2 ori, fără a mai primi vreun gol și, astfel, prima repriză a luat sfârșit cu fetele noastre în avantaj, scor 16-15.

După o binemeritată pauză, jocul s-a reluat cu dese schimbări la conducere pe tabela de marcaj, până în minutul 37, când junioarele de la Pegasus, conduse de prof. Andrea Luca, pe baza unui joc mai eficient, au reușit să se distanțeze la 3 goluri de adversarele lor, scor 23-20, diferență care s-a menținut până în minutul 49, când tabela arăta scorul 30-27. Pe fondul unei ușoare relaxări a fetelor noastre, oaspetele au avut revenire de orgoliu, reușind să se apropie la 1 gol, 30-29. Determinarea cu care târgmureșenele au tratat această partidă a fost decisivă, ele reușind să mai înscrie încă o dată în poarta băimărencelor, astfel pecetluind o victorie muncită și foarte frumoasă care a dovedit că forța grupului este cheia în orice confruntare, partida încheindu-se cu scorul de 31-29 pentru Pegasus Tg.-Mureș.

În demersul lor minunat, fetele noastre au fost susținute de o galerie exemplară care, pe întreaga desfășurare a meciului, au încurajat din răsputeri echipa favorită, fără a se preta la acte de violență verbală sau de altă natură, dând dovadă de maturitate în comportament, indiferent de scorul afișat pe tabela de marcaj, conștientizând că de fapt, pe teren se află copii care au nevoie de susținere morală și încurajări și nici pe departe de un comportament agresiv, de injurii și amenințări din partea adulților care, uneori, din prea multă „pasiune" reușesc să transforme competițiile copiilor, indiferent de sport și de la orice nivel de vârstă, în adevărate arene de circ, în care refulează propriile frustrări! Așadar, felicitări echipelor, felicitări galeriei ACS Pegasus Târgu-Mureș și mulțumim tuturor celor care ne susțin și ne apreciază activitatea care o desfășurăm în beneficiul copiilor! Hai Pegasus!!!

 

Lasă un comentariu