„CLOPOȚEI DE RAMURI NINSE"

Distribuie pe:

Așa se intitulează volumul de scrisori care au concurat în cea de a doua ediție a concursului național de creație artistică „Scrisori pentru Moș Crăciun".

La acest concurs de creație au participat 288 de copii, iar cei care au organizat acest concurs au încercat să facă cât mai multe bucurii tuturor participanților. În deschidere, Mihaela Alexandra Rașcu spunea: „Să începem activitatea noastră pentru care ne-am adunat astăzi aici, respectiv, să lansăm antologia la care ați participat cu toții, eu fiind doar constructorul acela care a pus cărămidă lângă cărămidă, și a lipit mortarul lângă cărămizi, care să facem ceva frumos, plin de strălucire".

Apoi, Mihaela Alexandra Rașcu, coordonatoarea proiectului, ca secretară a Ligii Scriitorilor Mureșeni, a dat cuvântul lui Mircea Dorin Istrate, președintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Mureș, care spunea: „Astăzi, după trei ani de zile suntem 51 de membri. În trei ani de zile am crescut în intensitate, așa că anul trecut am fost declarați ca cea mai bună filială din țară, din cele 38 de filiale ale scriitorilor români din țară și din străinătate. De la început am pus un accent deosebit pe copii, să-i promovăm, să-i coordonăm spre a-și cultiva talentul, să-i lansăm în lume și așteptăm, după aceea, „roadele".

Coordonatoarea proiectului, Mihaela Alexandra Rașcu, a dat cuvântul copiilor care au scris acest volum de antologie. Acești copii talentați, alături de părinții și de dăscălii lor, au citit din creația lor.

Manifestarea de marți seara, 13 februarie 2018, a fost presărată cu câteva melodii interpretate la pian, tot de către elevi, ei fiind îndrumați de profesoara Maria Bejan, de la Liceul Vocațional de Artă.

De menționat ca la acest concurs național au participa copii între 5 și 18 ani. Așa cum arată coordonatorul proiectului, din an în an participă la acest concurs tot mai mulți copii din toată țara, ceea ce arată că în țară există foarte mulți copii talentați.

Menționăm că antologia a apărut la Editura Napoca Nova din Cluj-Napoca.

În încheiere, coordonatorul proiectului spunea: „Simțim cum crește acest proiect de la o ediție la alta, nu putem decât să ne simțim mândri și să ne dorim să găsim resursele necesare pentru a-i asigura continuitatea."

Lasă un comentariu