Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat

Distribuie pe:

Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat, pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale pe discipline/sportive, este programată în perioada 10-25 mai 2018. Unitățile de învățământ care vor găzdui centrele de examen și de evaluare pentru această sesiune specială vor fi stabilite ulterior de comisia județeană.

În 10 și 11 mai va avea loc înscrierea candidaților. Conform calendarului examenului, în 14-15 mai se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, 16 mai - evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar în 17-18 mai - evaluarea competențelor digitale.

Probele scrise încep în 21 mai, la Limba și literatura română, 22 mai - proba obligatorie a profilului, 23 mai - proba la alegere a profilului și specializării și 24 mai - limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate la sediul unității de învățământ care va găzdui această sesiune specială, în 24 mai (până la ora 18), depunerea contestațiilor fiind programată în cursul aceleiași zile (18 - 20), se arată într-un comunicat de presă al Minsiterului Educației Naționale. În 25 mai vor fi soluționate contestațiile și afișate rezultatele finale.

Lasă un comentariu