Concursul Național Școlar Elisabeta Polihroniade - Șah Olănești, 01-11.02.2018

Distribuie pe:

REZULTATE: Vîlcu Matei-Ștefan- loc I la șah clasic,rapid și blitz la B 13 ani.

Calificat la Campionatul Mondial Școlar din Albania,aprilie 2018.

Ciocan Ariana-Roxana - loc I la șah rapid,blitz și șah-dezlegări, loc III la șah-clasic la F 11 ani.

Enachi Daniela-Lorena - loc III la F 9 ani la șah-rapid.

Ercean David-Cristian - loc I la B 9 ani la șah-online.

Mărginean Bogdan - Andrei,loc II la șah-online și loc IV la B 11 ani la șah-rapid.

OBSERVAȚII / PROPUNERI

Au participat aproape 200 de sportivi din toată țara.

După trecerea la cele veșnice a doamnei Elisabeta Polihroniade, organizarea concursului a fost preluată de domnul Dan Gabăr și echipa dumnealui. Condițiile de cazare, masă și de joc au fost bune și marea majoritate a sportivilor și însoțitorilor a fost mulțumită.

Un punct forte a fost organizarea a patru concursuri: șah-clasic, rapid, blitz și dezlegări, fiind o repetiție generală pentru finalele individuale de copii,cadeți,juniori și tineret care se vor desfășura între 26.03-06.04 la Căciulata.

O pată de culoare a fost concursul inedit de șah-online care a plăcut mult atât copiilor cât și însoțitorilor. Aceștia din urmă au disputat și un concurs de blitz,dl Kiss Arnold - tatăl fetițelor Kiss Hanna și Kiss Abigel - obținând un loc III.

Mulțumim dlui MI Baratosi Daniel pentru sprijinul acordat în pregătirea la fața locului a sportivilor noștri și dlui MI Milu Romeo pentru pregătirea suplimentară a drei Ciocan Ariana-Roxana. Felicităm pe toți sportivii noștri care au luat parte la aceste concursuri și care la cele viitoare vor ocupa și ei un loc pe podium. La acest fapt va ajuta abonamentul online la revista Gambit și contul chessbase online pe care-l va primi fiecare jucător.

Propunem dlui președinte al Clubului Sportiv Elisabeta Polihroniade, Dan Gabăr transformarea acestui concurs în campionat național.

Îi solicităm,atât cât îi permite timpul,prezența măcar la deschiderea festivă și la festivitatea de premiere,dacă nu și pe parcursul întregului concurs. Acest lucru ar asigura întărirea disciplinei și corectitudinii la toate nivelele evenimentului.

Concursul a fost arbitrat- zic eu - competent de dl arbitru internațional Radu Chirilă-Cătălin și Radu Șofran (directorul de concurs), ajutați de dra Didiliuc Dariana și subsemnatul. Nemulțumirile legate de anumite faze ale partidelor s-au rezolvat la fața locului sau sunt în curs de soluționare la federația de specialitate.

În aceeași perioadă, alți sportivi ai CSȘ Tg.Mureș: Văsieșiu Victor și Farcádi Hunor -conduși de dna Gál Imola Katalin-au participat la Semifinalele Campionatului Național de Seniori de la Cluj și, obținând locurile 2 și 6 s-au calificat în finala competiției. Iar Ognean Mihnea-Ionuț,calificat direct în finala seniorilor, a ales să participe la un puternic concurs memorial Georgi Tringov la Plovdiv, Bulgaria, unde a obținut 5 p din totalul de 9. Acest concurs a fost câștigat de MI Costachi Mihnea cu 7,5 p din Alba-Iulia,pe locul trei clasându-se tot un șahist român: MMI Tiberiu Georgescu cu 7 p.

Profesori / antrenori din partea clubului: Barátosi Iosif Gavril

Campionatul Național Individual de Seniori (Cluj-Napoca 3-11.02.2018)

REZULTATE: Văsieșiu Victor loc II (cu 8 puncte din 9) și Farcádi Hunor loc VI (cu 6 puncte din 9, singurul care a făcut remiza cu câștigătorul turneului, Pop Alexandru, fost jucător tot la CSS Tg. Mureș în perioada junioratului)

OBSERVAȚII / PROPUNERI : Concursul s-a desfășurat în condiții foarte bune în sălile de joc din incinta Liceului Teologic Inocentie Micu din Cluj Napoca. Au fost peste 70 de participanți din Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bistrița, București, Cluj Napoca, Jucu, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Târgu-Mureș, Turda. Primii 13 clasați se califică în finală, care se va desfășura în luna mai, la Băile Olănești .

Profesori / antrenori din partea clubului: Gál Imola Katalin

 

 

Lasă un comentariu