Sprijin financiar pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Distribuie pe:

Prin Hotărârea Guvernului 1.174/ 2014, privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, a fost aprobată, în 2014, Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Valoarea maximă prevăzută pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,334 miliarde de lei.

Și în acest an, fermierii vor beneficia de sprijin financiar pentru reducerea accizei la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare, permițând, astfel, o diminuare a costurilor de producție în sectorul agricol, prin rambursarea diferențelor de accize.

În acest scop, Guvernul a alocat 320,581 milioane de lei. Suma va fi asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru 2018.

Cantitățile de motorină care vor beneficia de ajutor de stat sub formă de rambursare urmează să fie aprobate prin ordine ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Documentul precizează și că schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură nu poate fi cumulată cu alte forme de sprijin pentru aceleași costuri eligibile.

Lasă un comentariu