Iubirea care ne u(r)nește

Distribuie pe:

Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Târgu-Mureș a organizat miercuri, 14 februarie 2018, începând cu ora 18.00, la Sala Polivalentă din Târgu-Mureș o conferință care se înscrie în șirul manifestărilor culturale dedicate Anului Omagial al Unității de Credință și de Neam și Anului Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918. Invitatul serii a fost Părintele Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, care a vorbit celor peste 2000 de mureșeni prezenți despre „Iubirea cere ne u(r)nește". „Iubirea care nu urnește este iubirea omului care nu rodește în apropierea de celălalt. […] Când iubirea nu există, nu există niciun fel de intuiție a vieții de apoi, nu există niciun fel de deschidere către celălalt, nu există nicio posibilitate de a mai rămâne viu. Ești viu cât iubești. Când nu mai iubești, nu mai ești viu", a precizat părintele Constantin Necula.

Această seară dedicată credinței și iubirii de Dumnezeu s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei și s-a bucurat de prezența a numeroși reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române. Această manifestare culturală și duhovnicească este rodul proiectului educațional „Cultură și credință" desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și cu Asociația Culturală „Muguri de Lumină". Organizarea evenimentului s-a bucurat de sprijinul Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, al Protopopiatului Ortodox Român Târgu-Mureș, al Direcției Județene pentru Tineret și Sport, al poliției și al instituțiilor mass-media.

Cu acest prilej, Părintelui Constantin Necula i s-a înmânat din partea municipalității distincția „Amici urbis", o insignă de aur cu efigia municipiului Târgu-Mureș, cu rugămintea de a fi în continuare prietenul orașului și de a ne pomeni în rugăciunile sale.

Lasă un comentariu