LECȚII DE VIAȚĂ PE CARE LE ÎNVĂȚĂM PREA TÂRZIU...

Distribuie pe:

Pe platforma de socializare Quora, unde oamenii își împărtășesc cunoștințele, ajutându-se să învețe unii de la alții cum să înțeleagă mai bine lumea, a apărut întrebarea „Care sunt lecțiile pe care majoritatea oamenilor le învață, cel mai adesea, prea târziu în viață?".

Un răspuns complex și complet, citat de descopera.ro, este cel oferit de Alyssa Satara, co-fondator al Academiei Refugee Code.

Percepția este realitatea - Felul în care interpretezi și înțelegi lumea influențează în mod direct convingerile tale și modul în care îți trăiești viața. Percepția creează părtinire la fel de mult cât creează înțelegere. Creează teamă atât cât creează curiozitate. Vrei ca realitatea ta să fie îngustă sau vastă? Va fi suficientă fericirea pe care ți-o oferă ignoranța sau ai nevoie de mai mult? Adevărul este că majoritatea oamenilor vor mai mult, chiar dacă la un nivel subconștient. Societatea subliniază importanța educației. Învățarea și descoperirea este ceea ce face omenirea, dar devine din ce în ce mai greu să înțelegi ceea ce nu înțelegi. Deci, cum ajungi să știi ceea ce nu știi? Începe prin a te întreba: Ce nu știu? De ce vrei să afli mai multe despre asta? Cel mai important, înțelege că este în regulă să greșești. Prin greșeli evoluăm.

Totul este temporar - Momentele bune sunt temporare, la fel ca și cele rele. Deci, atunci când ești sus, bucură-te de asta și fii recunoscător pentru asta. Și când ești jos, fii conștient că vei trece peste asta. Gândește că nu este sfârșitul și că este doar o perioadă grea. Viața este plină de cotituri și răsturnări de situații, urcușuri, coborâșuri și surprize. Uităm că este vorba despre călătorie și nu despre destinație. Există o lecție în tot. Poate fi greu pentru mulți oameni, în special pentru cei tineri, să aprecieze viața. Recunoașterea valorii dificultăților și a greșelilor tale este cheia pentru putea reflecta la trecut și a prioritiza viitorul, în timp ce rămâi ancorat în prezent, este de neprețuit și îți schimbă viața.

Fă ce îți place și iubește ce faci - Munca este un aspect considerabil al vieții noastre, căruia îi dedicăm mult timp. Dacă nu ești fericit în carieră, acea nefericire va trece și în alte aspecte ale vieții tale. Și, în timp ce nimic nu este perfect, este important să lucrezi la tine însuți și să te poziționezi astfel încât să atingi obiectivele și satisfacțiile pe care ți le dorești. Investește în tine. Acest lucru este valabil și pentru viața neprofesională. La ce obiceiuri vrei să renunți? Pe ce părți vrei să te dezvolți? Este important să fii conștient de tipul de oameni și de activitățile cu care te înconjori. Informațiile sunt ca substanțele nutritive pentru creierul tău, trebuie să fii atent cu ce te hrănești. Succesul nu este un moment de triumf. Succesul este o serie de momente (și alegeri) care duc spre momente mai glorioase. Tu ești singura persoană care stă în calea vieții pe care vrei să o trăiești.

Fericirea presupune efort - Cei mai fericiți oameni tind să fie cei care prețuirea călătoriei. Este la fel de important să rămâi umil și recunoscător pentru bucuriile pe care ți le aduce viața. Totul este temporar, așa că profită din plin de toate.

Importanța faptului de a fi prezent - „Dacă ești deprimat, trăiești în trecut, dacă ești anxios, trăiești în viitor. Dacă ești liniștit, trăiești în prezent", spunea filosoful Lao Tzu. De cele mai multe ori, avem tendința de a ne îngrijora pentru ceea ce urmează să se întâmple sau de a ne concentra asupra a ceva ce s-a întâmplat deja. Deși este crucial să te preocupe și să reflectezi asupra viitorului, ai grijă să nu lași acest lucru să neglijeze prezentul. Momentele se transformă în amintiri. Bucură-te de moment câtă vreme îl ai. De obicei, unei persoane îi ia o viață plină de griji să își dea seama că îngrijorarea nu este productivă. Să trăiești în trecut este la fel de neproductiv. Există cu siguranță beneficii în a putea reflecta asupra ta și asupra trecutului tău. Acordând atenție lucrurilor prin care ai trecut și cum te fac ele să te simți contează. E nevoie de multă energie emoțională pentru a te întrista, a procesa și depăși. Echilibrul între a au lucrat cel mai mult la propriile persoane. A fi fericit implică multă muncă și la fel de multă muncă (dacă nu mai multă) depui ca să fii nefericit. Așa că alege înțelept. A fi fericit înseamnă că la un anumit moment dat ai decis să preiei controlul asupra vieții tale. Înseamnă că ai decis să nu fii o victimă și să investești acea energie în tine. Uneori este greu, dar trebuie să tragi de tine și să te împingi mai departe. Viața este o serie de evoluții și creșteri personale. Unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poți face pentru dezvoltarea ta este să te compari cu alte persoane. Este ușor să te lași cuprins de invidie și să îți dorești ceea ce au alții. Cel mai adesea, percepția ta asupra vieții cuiva este falsă. Și chiar dacă nu este, concentrează-te pe tine. Este călătoria ta și calea ta trebuie să te preocupe. Fericirea trebuie exersată. Chiar dacă presupune învățarea renunțării la ego-ul tău sau deprinderea mai multor obiceiuri de iubire de sine, nu este vorba decât de exersare.

Lasă un comentariu