Toaletare sau „masacru"?...

Distribuie pe:

… se întreabă mai mulți locatari din cartierul Cornișa din Târgu-Mureș, care ne-au relatat, ieri, că în zonă sunt executate ample tăieri de crengi de copaci, peisajul fiind unul dezolant. „Ramuri sănătoase, în care păsările și-au făcut cuiburi, au fost doborâte la pământ, cu acele cuiburi cu tot, n-au mai rămas decât trunchiurile goale ale arborilor, printre care suflă vântul", ne-au informat interlocutorii noștri.

Într-o sesizare adresată Gărzii de Mediu Mureș (sursa - protectiamediului.org), o locuitoare din cartier își exprimă astfel nemul-țumirea și îngrijorarea: „Aș dori să vă întreb dacă există vreo posibilitate să se oprească masacrul copacilor din oraș. Concret, mă refer la cartierul Cornișa, unde în cursul săptămânii au fost tăiate crengile la majoritatea copacilor, inclusiv copaci tineri, ca teiul, castanul etc., într-un mod cu totul neprofesionist, lăsându-se doar trunchiul copacilor, ceea ce va lăsa cartierul fără un strop de umbră, fără aer respirabil. Cine dă avizul pentru aceste masacre? Cei care le execută habar nu au, nici vorbă să fie prezent un specialist care să coordoneze operațiunea astfel încât să nu pună în pericol viața copacilor. Din câte am înțeles, se întâmplă la fel și în alte cartiere din oraș."

Față de această situație, reprezentanții municipalității precizează că toate acțiunile de toaletare de pe raza municipiului se fac în conformitate cu avizul comisiei de specialitate, compusă din consilieri locali din toate partidele, reprezentanți ai ONG-urilor de specialitate și reprezentanți ai instituțiilor de mediu.

„Nicio toaletare nu se face fără supraveghere din partea dendrologilor, toate fiind executate conform procedurilor și legislației în vigoare. Mai mult, toaletările sunt efectuate ca urmare a sesizărilor din partea locuitorilor, asociațiilor de proprietari, precum și acolo unde se ivesc probleme, în sensul că, în cazul unor fenomene meteo extreme, unii copaci pot pune în pericol viața și integritatea cetățenilor", ne-au mai precizat sursele citate. 

Lasă un comentariu