„România este una dintre țările cele mai prietenoase față de Israel!"

Distribuie pe:

Tamar Samash, ambasadorul Israelului la București, consideră (sursa: Agerpres) că „România este una dintre țările cele mai prietenoase față de Israel", dar și unul dintre „locurile în care Excelența Sa se simte cel mai bine".

Diplomatul israelian a făcut aceste mărturisiri cu prilejul conferinței „70 de ani într-un Centenar: România - Israel - București - Tel Aviv - Ierusalim", care a fost organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzochi", pentru românii de pretutindeni.

„Există o amplă comunitate de evrei - spune diplomatul - care au venit din România în Israel, de-a lungul timpului, iar ei fac parte integrantă din viața cotidiană a Statului Israel. (…) România este una dintre țările cele mai prietenoase față de Israel. Este una din țările în care mă simt cel mai bine. (…) În această perioadă, în care negaționismul a devenit tot mai rău și tot mai puternic, vreau să mulțumesc tuturor autorităților române pentru tot ce au făcut, iar aceste gesturi sunt foarte apreciate în Israel".

Precizăm că, recent, plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege privind ridicarea unui monument dedicat eroilor evrei din Primul Război Mondial.

 

Lasă un comentariu