MOUSE-UL FOLOSIT INCORECT PROVOACĂ AFECȚIUNI GRAVE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din Pittsburgh, citați de descopera.ro, ne atrag atenția că folosirea incorectă a mouse-ului poate atrage după sine afecțiuni ale tendoanelor (tendinită, epicondilită, tenosinovită), sindrom de tunel carpian și probleme ale spatelui, gâtului și umerilor.

„Este nevoie de respectarea unor reguli de postură în timpul utilizării acestor dispozitive atașate computerului, de aceea am realizat un adevărat ghid de utilizare corectă a mouse-ului, care ne învață, pas cu pas, cum putem evita problemele pe care acest dispozitiv le poate cauza la nivelul mâinii și nu numai.

Prin urmare, mouse-ul trebuie ținut astfel încât să fie deplasat cu ușurință. Nu mișcați numai încheietura mâinii pentru a-l acționa. Faceți mișcări controlate, folosind cotul ca punct de pivotare și mențineți încheietura mâinii dreaptă și neutră.

Așezați-vă pe scaun, relaxați-vă brațele, iar apoi ridicați mâna de sprijin, pivotând la cot, până când mâna ajunge să fie fix deasupra nivelului cotului. Acolo ar trebui să fie poziționat și mouse-ul. Protejați-vă încheietura. Anatomia încheieturii este una curbată, astfel că ea nu ar trebui niciodată să intre în contact cu o suprafață plană. Țineți cont de asta atunci când stabiliți poziția mâinii în timpul utilizării mouse-ului.

Aveți grijă să nu vă opriți circulația sanguină. Foarte mulți oameni au vase proeminente de sânge la nivelul încheieturii, în zona unde se ia, de obicei, pulsul. Orice presiune exercitată în această zonă poate întrerupe circulația sângelul la nivelul mâinii, crescând riscul apariției problemelor.

De asemenea, nu utilizați dispozitive de tipul mouse pad-ului ergonomic cu gel. Acesta nu face altceva decât să dubleze presiunea din interiorul tunelului carpian.

Alegeți cu grijă mouse-ul pe care îl veți folosi. Căutați un mouse al cărui design să se potrivească mâinii dumneavoastră și să reducă presiunea asupra încheieturii. Este recomandat un mouse cu forme simetrice, mai mare, care încurajează mișcările brațului mai degrabă decât pe cele ale încheieturii mâinii.

Folosirea incorectă a mouse-ului poate avea efecte dezastruoase asupra mușchilor și oaselor mâinii", mai atrag atenția experții americani.

Lasă un comentariu