LEAC SIMPLU PENTRU RESPIRAȚIE PROASPĂTĂ

Distribuie pe:

Halena sau respirația urât mirositoare reprezintă o afecțiune foarte răspândită, care poate fi declanșată de numeroși factori, pornind de la bacteriile orale și cariile dentare până la alimentele consumate.

Apa de gură obișnuită poate rezolva problema pentru moment, dar conține foarte multe chimicale, iar cercetătorii americani de la Universitatea Stanford, citați de descopera.ro, chiar au corelat anumite tipuri de apă de gură cu apariția cancerului bucal.

De altfel, dacă suntem atenți la eticheta produsului, observăm că apa de gură conține numai chimicale, coloranți și arome artificiale, iar culoarea verde aprins sau mov este dată de principalul ingredient folosit, respectiv alcoolul etilic, substanță ce poate slăbi integritatea mucoa-sei bucale și a mucoasei gingivale.

O soluție mult mai ieftină, mai eficientă și absolut naturală pentru îndepărtarea halenei, dar și pentru prevenirea cariilor și a problemelor gingivale, cum ar fi parodontoza, ne este recomandată de medicina alternativă. Putem să ne-o preparăm singuri, din ingrediente aflate la îndemână, și anume praf de scorțișoară, miere, zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu.

Scorțișoara elimină sursa mirosului, respectiv bacteriile orale cauzatoare, asigurând rezultate mai îndelungate, mierea posedă proprietăți antibacteriene, zeama de lămâie, prin aroma puternică, elimină halena, iar bicarbonatul de sodiu are și el proprietăți antibacteriene, fiind extrem de eficient în prevenirea cariilor dentare și în tratamentul parodontozei.

Mod de preparare: într-un borcan din sticlă cu capac, se pun o jumătate de lingură de scorțișoară, zeama de la două lămâi, o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de miere și o cană de apă călduță. Se pune capacul și se agită borcanul până când mierea se leagă bine cu celelalte ingrediente.

Tratamentul constă în gargară zilnică, făcută cu una sau două linguri din acest preparat, care trebuie agitat înainte de fiecare folosire.

Lasă un comentariu