„EUROVISION UNEȘTE ROMÂNIA!"

Distribuie pe:

Duminică, 18 februarie, au fost aleși ultimii finaliști Eurovision România 2018, în cadrul unui show ce a avut loc în sala de spectacole „Mihai Eminescu" din Sighișoara, pe scena unde, în urmă cu 90 de ani, strălucea marele George Enescu.

În cadrul unei conferințe de presă, desfășurată, vineri, la Primăria municipiului Sighișoara, dl Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului, a declarat că alegerea desfășurării semifinalei Eurovision la Sighișoara reprezintă o deosebită onoare pentru municipiu. Urându-le tuturor participanților la concurs mult succes, a remarcat și buna colaborare dintre primărie și echipa de organizare din cadrul Televiziunii Naționale. În acest context, își dorește chiar organizarea unei finale Eurovision România în municipiul Sighișoara.

Cancelaria prefectului județului Mureș a fost reprezentată de către dl Sorin Savu - director cancelarie, care a dat citire mesajului prefectului dr. Lucian Goga. În mesaj se evidențiază rolul de unire între oameni și țări, pe care Eurovision a reușit de-a lungul vremii să-l manifeste.

Referindu-se la desfășurarea unei semifinale de o astfel de anvergură, în mesajul prefectului se arată: „Îmi face plăcere să cred că alegerea în acest an a Sighișoarei și al județului Mureș, în care suntem etnii diferite, va contribui la această atmosferă deosebită, de bună înțelegere (…) Mulțumesc Televiziunii Române, municipiului Sighișoara, pentru că ne face această onoare, și le urez tuturor concurenților mult succes."

Dl Cristian Georgescu - director TVR Târgu-Mureș, după ce a mulțumit întregii echipe care contribuie la realizarea acestui eveniment, precum și Consiliului Local și Primăriei municipiului Sighișoara, a sponsorilor și susținătorilor semifi-nalei, a transmis același mesaj de mulțumire și din partea directorului general interimar al Televiziunii Române, dna Doina Gradea.

Prezentatorii show-ului, Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu, luând „pulsul străzii", s-au declarat fascinați de primirea ospitalieră a sighișorenilor, de faptul că Sighișoara se dovedește a fi o gazdă primitoare.

Duminică seara, la Sighișoara, în a cincea și ultima semifinală organizată în țară, au fost prezentate 12 compoziții, din cele 60 care au intrat în Selecția Națională a Eurovision România. În decorul încărcat de istorie al cetății medievale, scenotehnica modernă de lumină și grafică a creat un spectacol mirific. Spectacolul a fost deschis de Ordinul Paladinilor de Terra Medies, împreună cu toboșarul Cetății Medievale a Sighișoarei. Alături de câștigătorii primelor patru show-uri, în semifinala de la Sighișoara s-au calificat în finala Eurovision România 2018, The Humans cu interpretarea piesei „Goodbye", Teodora Dinu cu „Fly" și Dora Gaitanovici cu piesa „Fără Tine".

Pe 25 februarie, în marea finală care va avea loc la Sala Polivalentă din București, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Piesa care va reprezenta țara noastră se va auzi în a doua semifinală, în prima parte a show-ului din 10 mai, iar câștigătorul Eurovision România 2018 va lupta pentru un loc în marea finală cu artiști din țări precum Bulgaria, Elveția, Albania și Estonia. Reprezentantul Moldovei va evolua în prima parte din cea de-a doua semifinală Eurovision 2018. La Eurovision 2018 participă 43 de țări, dintre care 19 concurează în prima semifinală, cea din 8 mai, 18 țări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 10 mai, iar țările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) - Franța, Germania, Spania, Marea Britanie și Italia - sunt calificate direct în finala de pe 12 mai, alături de țara gazdă, Portugalia.

Lasă un comentariu