Pentru fiecare comună, oraș sau municipiu, finanțare de 750 de lei pe locuitor!

Distribuie pe:

Prezent la lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), eveniment cu caracter aniversar, celebrând 100 de ani de la Marea Unire din 1918, viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a anunțat echilibrarea bugetelor locale, prin Legea bugetului pe anul 2018.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, viceprim-ministrul Stănescu a declarat: „În ceea ce privește echilibrarea bugetelor locale, prin Legea bugetului de stat nr. 2/2018, conform Programului de Guvernare, s-a instituit un sistem care să ducă la asigurarea unei finanțări de 750 lei pe locuitor, pentru fiecare comună, oraș sau municipiu din România. Ministerul Finanțelor Publice va analiza structura excedentului la 31.12.2018.

În acest context, până la finalizarea analizei respective, am promovat un proiect de ordonanță de urgență prin care să permitem autorităților locale, utilizarea excedentului și pentru cheltuielile cu personalul, cheltuielile cu corecțiile financiare aferente proiectelor, cheltuielile cu sentințele civile definitive, precum și pentru plata arieratelor".

Lasă un comentariu