Timișoara - un nou centru pe harta traficului ilegal de migranți spre Europa Occidentală?!

Distribuie pe:

Portalul de știri despre migrație - Infomigrant.net, publicația germană Welt și site-ul ungar Hiradó.hu., afirmă că Poliția Federală Germană susține că „Timișoara joacă un rol central, ca punct de interes pentru organizațiile de trafic ilegal de persoane din Balcani". Aceasta se întâmplă în contextul în care, majoritatea frontierelor de pe ruta balcanică de imigrare din Turcia în Europa Occidentală sunt închise de aproape trei ani, însă fluxul migranților nu s-a oprit, traficul ilegal de persoane prosperă, apărând noi centre de trafic. Conform Poliției Federale Germane, traficanții de persoane folosesc, tot mai mult, Timișoara, cu cei peste 300.000 de locuitori din vestul României ca „ancoră" pentru transportul ilegal de migranți către Europa de vest. Migranții sunt trecuți, clandestin, în Ungaria, de acolo, mai departe, spre vest, dincolo de granița austriacă și în Germania.

Cei care vor să ajungă în Vest ar plăti câteva mii de euro, un tată sirian a plătit 5.500 de euro, pentru ca familia lui să treacă din România în Germania.

În martie 2016, Slovenia, Serbia, Croația și Macedonia au anunțat că își vor închide granițele pentru străinii fără vize, ulterior mai multe țări au construit ziduri la granițe, inclusiv Ungaria, la frontiera cu Serbia, Bulgaria la frontiera cu Turcia. Presa croată (sursa: Agerpres) afirmă că, recent, s-a deschis o nouă „rută balcanică", din Grecia către Occident, via Albania, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Croația și Slovenia.

 

Lasă un comentariu