100 de stagiari din Basarabia la 100 de parlamentari, în Anul Centenar

Distribuie pe:

100 de tineri basarabeni aflați la studii în România vor face stagii de pregătire timp de trei luni de zile la Parlamentul de la București. La evenimentul de luni al lansării proiectului de internship au fost prezenți o bună parte dintre cei 100 de senatori și deputați care vor primi stagiari.

„Mă bucură și îmi conferă mult optimism să văd că parlamentari din partea tuturor partidelor politice au răspuns afirmativ invitației noastre de a primi. Este obligația noastră să ne asigurăm că studenții basarabeni în diverși ani de studii la facultățile din România beneficiază de atenția privilegiată a reprezentanților statului român. În 2018 marcăm Anul Centenar al Marii Uniri prin toate modalitățile, prin 100 de stagiari din Basarabia la 100 de parlamentari ai României. Ei sunt generația de basarabeni care la momentul pe care ni-l dorim cât mai apropiat al Unirii, vor fi deja acomodați cu sistemul de lucru al instituțiilor publice românești", a declarant George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Demnitarii care participă la proiect sunt deja înscriși în grupul interparlamentar Prietenii Unirii și aparțin unui larg spectru politic și ideologic, de la stânga la dreapta, precum și minorităților naționale reprezentate în forul legislativ al României. Criteriile de selecție au fost onestitatea și probitatea profesională. De cealaltă parte, cei 100 de studenți basarabeni provin din centre universitare din toată România, precum București, Iași, Galați, Timișoara, Arad, Ploiești sau Brașov și studiază la facultăți de diferite profiluri și specializări.

Proiectul de internship este o inițiativă a Alianței pentru Centenar, derulată în colaborare cu Prietenii Unirii.

Lasă un comentariu