Proiectul StartActiv Centru - în sprijinul întreprinzătorilor mici și mijlocii

Distribuie pe:

Ieri, 22 februarie, în prezența primarului dr. Dorin Florea, la sediul Municipiului Târgu-Mureș, a avut loc Conferința de lansare și promovare a proiectului StartActiv Centru - „Program integrat de simulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Centru", derulat și implementat de RomActiv Business Consulting SRL în parteneriat cu Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Târgu-Mureș, demers susținut de Primăria Târgu-Mureș.

Realizarea proiectului creează posibilitatea înființării de noi întreprinderi cu profil neagricol în zona urbană și înființarea de noi locuri de muncă, astfel contribuind la dezvoltarea viitoare a regiunii și, implicit a orașului, au precizat reprezentanții grupurilor de parteneri.

În cadrul proiectului, 330 de persoane vor beneficia gratuit de cursuri de specializare în competențe antreprenoriale, urmând ca 73 de planuri propuse de absolvenți să fie selectate în vederea finanțării, cu sume cuprinse între 30.000 și 40.000 de euro. De asemenea, câștigătorii concursului de planuri de afaceri vor beneficia în mod gratuit de un stagiu de practică într-o companie de profil, precum și de servicii personalizate de consiliere și consultanță pentru dezvoltarea afacerilor.

Lasă un comentariu