Zile mai bune pentru proiectele Târgu-Mureșului?!

Distribuie pe:

În conferința de presă de vineri, 22 februarie, primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, și-a exprimat aprecierea pentru modul matur și responsabil în care legislativul local a înțeles să voteze bugetul pentru 2018, care cuprinde proiecte esențiale pentru oraș, unele multianuale (acoperirea pârâului Pocloș, reabilitări și modernizări de străzi etc.).
În situația în care, ani de zile, foști consilieri locali municipali, dar și foști miniștri au blocat sistematic proiectele de dezvoltare ale urbei, reacția promptă a MApN față de o solicitare a municipalității a constituit o plăcută surpriză: „M-a impresionat modul în care Armata a trimis, imediat, la Târgu-Mureș, o echipă de geniști pentru a identifica locul și condițiile în care vom construi un pod de pontoane pentru a veni în sprijinul populației, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a podului peste Mureș și a drumurilor de acces", a explicat Dorin Florea.
Se pare că înțelegere și sorți de izbândă există și pentru „străvechiul" proiect privind amenajarea gropii de deșeuri de la fosta fabrică de cărămizi, chestiune pe care primarul o va discuta săptămâna viitoare, la București, cu ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu. În speță, este vorba de amenajarea unei suprafețe de 40 ha, proiect pentru care există toate planurile și avizele, singura opreliște provenind de la anteriorii miniștri de resort.
Dorin Florea a mai anunțat că deasupra arenei de spectacole de la Platoul Cornești va fi amenajată „Terasa Florilor", cu două laturi, oferind o vedere panoramică asupra Târgu-Mureșului, atât spre partea de nord-vest (Weekend), cât și spre sud (Corunca, Livezeni). Spațiul - a explicat edilul - va fi unul de relaxare, „meditație" și recreere pentru târgumureșeni și pentru turiștii care ne vizitează orașul. În fiecare duminică, aceștia vor avea posibilitatea de a-și procura un meniu special - supă de găină și șnițel - gătit în mod tradițional, sănătos, după rețete de casă.
„Orașul trebuie să-și recâștige drepturile", a conchis primarul municipiului, dezavuând, în context, practicile prin care, sub pretextul „libertății de exprimare", unii denaturează și deturnează realități, livrând mediului public informații vădit nefondate.

Lasă un comentariu